5 gyógynövény, amitől még az influenza is kifekszik

"Vajon a természet mennyire lehet hatékony a kórokozókkal szemben?"

Teszik fel sokan ezt a kérdést, fórumokon, közösségi oldalakon, üzenetben. Sokáig azt gondolták, hogy a vírusok ellen nem jók a gyógynövények, hatástalanok, elavultak. Kutatók azonban igazolták, hogy bizonyos gyógynövények megakadályozzák az influenza vírusok terjedését.

 

Összegyűjtöttünk 5 olyan gyógynövényt, amit már nagyanyáink is közkedvelten használtak influenza, megfázás ellen.

Melyek ezek a gyógynövények?

1. Az eukaliptusz gyógyító hatása az illóolajában rejlik. Főként megfázás, meghűlés esetén érdemes alkalmaznunk. Nyákoldó és hűsítő hatású, emellett kiváló köptető és görcsoldó hatásai is ismeretesek. Légúti megbetegedések esetén inhalálásra is alkalmas.

 

2. A fűzfakéreg szaliciltartalmának köszönhetően gyulladáscsökkentő, fájdalom és lázcsillapító hatással rendelkezik. Egy csapott evőkanál szárított fűzfakérget forrázz le 2dl. vízzel, hagyd állni 15-20 percig, szűrd le, és kortyolgatva, ízesítés nélkül fogyaszd.

3. A vírus és baktériumölő hatású levendula illóolaj formájában segíti a gyógyulást. Csepegtess a párologtatóba körülbelül fél deci vízhez 15 csepp 100%-os levendula olajat, és hagyd, hogy a kellemes, gyógyító illat átjárja a légutakat.

4. A hársfavirág a benne lévő anyagoknak köszönhetően izzasztó hatású, fokozza a váladékképződést, gyógyítja a köhögést. Két csapott evőkanál szárított hársfavirágot forrázz le 3dl. vízzel, hagyd állni 15 percig, majd szűrd le. Fogyasztása után bújj a paplan alá, és jól izzadj ki.

5. A kakukkfű illóolajában lévő nyák és görcsoldó vegyület gyorsítja a köhögés gyógyulását, emellett baktérium és vírusölő hatással is bír. Forrázz le egy, maximum két csapott evőkanál szárított kakukkfüvet 2dl. vízzel, hagyd állni 10 percig lefedve, majd szűrd le, és melegen fogyaszd, ízesítés nélkül.

 

+1 TIPP - Csipkebogyó - a termésében, a csipkebogyóban nagyon sok C-vitamin van. Egy kis bogyóban több, mint egy nagy citromban. Ezért nem szabad forrázni, hiszen a C-vitamin hő hatására elbomlik. 4-6 óra áztatás után, langyosan fogyasztható. Fontos téli vitaminforrás a nátha megelőzésére.

 

Egresi Attila - HillVital


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés