A legnagyobb fordulat a végére maradt

Meglepetésre a norvég Viktor Hovland nyerte meg a bahamai Nassauban rendezett, 3.5 millió dollár összdíjazású Hero World Challenge golftornát, melynek Tiger Woods a házigazdája. A négy napos verseny minden napján változott a vezető kiléte, és bár Morikawa végig nagy formában versenyzett, a sötét ló Viktor Hovland örülhetett a végén. 


A meghívásos verseny 20 fős mezőnyében a 24 éves játékos nem mindennapi végjátékban diadalmaskodott, ugyanis a záró napot megelőzően Colin Morikawa még hat ütéssel vezetett előtte, de az éllovas a második, szintén amerikai Brooks Koepkát is öttel előzte meg.

 

A világranglista első helyére hajtó Morikawa azonban katasztrofális vasárnapot produkált, két szakaszon is duplázott, ezzel pedig egészen az ötödik helyig csúszott vissza. Egészen földöntúli lefagyást produkált a döntő pillanatban: +4-gyel jött le a pályáról vasárnap. Az addig őt üldöző Koepkának sem ez volt élete köre: +2-vel végül a T9. helyen zárt.

 

Eközben Hovland nagyszerű játékot mutatott be, a 14-es és a 15-ös pályán is eagle-t ért el, így még az is belefért számára, hogy az utolsó két lyukon hibázzon, mert összesítésben egy ütéssel meg tudta előzni a második, a vasárnapot azonos ütésszámmal teljesítő (66), összesítésben csupán egy ütéssel Hovland mögött végző amerikai Scottie Schefflert.

 

Hovland karrierje ötödik profi tornagyőzelméért egymillió dollárt (323 millió forint) kapott, a trófeát pedig a februárban súlyos autóbalesetet szenvedett Woodstól vehette át.

 

Hero World Challenge: 
1 Viktor Hovland (norvég) 270 ütés (68, 69, 67, 66)
2 Scottie Scheffler (amerikai) 271 (71, 68, 66, 66)
T3 Sam Burns (amerikai) 273 (71, 65, 68, 69)
T3 Patrick Reed (amerikai) 273 (68, 69, 67, 69)

 

EREDMÉNYEK

 

Forrás: PGA Tour, Nemzeti Sport

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés