Érzéseket és mozdulatokat ábrázolok

A pályamentorként és amatőr festőként tevékenykedő Oltványi Katalin, a 2021-es év során szerzett szakmai tapasztalatairól, az év különleges eseményeiről, a golf és a festés találkozásáról mesélt.

 

Milyen újdonságokat, változásokat hozott a 2021-es év?

Ebben az évben olyan különleges események részese lehettem, amiért nagyon hálás vagyok. Ilyen volt például a kiállítással egybekötött háromnapos Magyar Amatőr Bajnokság, amelynek a Kisoroszi Magyar Golf Club adott otthont. Tizenegy, különböző technikával készült, golf témájú festményem volt látható a bajnokság ideje alatt. A visszajelzések alapján, a hazai golfvilágnak tetszettek a képeim, nagy részük viszonylag gyorsan gazdára talált.

A verseny nettó győztesei, örömmel fogadták az általam nyereményként felajánlott festményeket. Az a szándékom, hogy érzéseket és mozdulatokat fejezzek ki a golfos témájú műveimmel is, törekedve a gazdag színvilágra és dinamizmusra.

Kisorosziban egy másik eseménynek is nagy hagyománya van: minden évben, október végén egy versenyt szervezünk a greenkeeperek részére, akik keményen dolgoznak a pályán. Ilyet még nem csináltam, idén először árverésre bocsátottam az egyik festményemet. A licit pár nappal korábban, a Facebookon indult, majd élőben folytatódott, és számomra meglepően magas bevétellel zárult. Egy fiatal, sikeres golfozó birtokába került az alkotás, a teljes befolyó összeget pedig, a kertészek támogatására ajánlottam fel.

 

Milyen érzés mentori szerepkörben dolgozni a Kisoroszi pályán?

Magyarországon viszonylag kevés női golfoktató tevékenykedik, ezért megtisztelőnek érzem, hogy Pólus Szvetlanával együtt lehetőséget kaptunk arra, hogy a Kisoroszi Magyar Golf Club pályán oktathassunk. Mindent megteszünk azért, hogy még többen kapjanak kedvet a golfhoz. Munkám során, óriási segítséget nyújt a pedagógusi diplomám, a Testnevelési Egyetemen megszerzett golfedzői szakvizsgám, és a tízéves golfozó múltam, valamint a szenior bajnoki cím eléréséhez vezető út során megszerzett szakmai tapasztalatom. A személyre szabott mentori játék az edzést, és a kilenc szakaszos pályán zajló játékot is magában foglalja. Számos olyan golfozó akad, aki már ismeri a játék alapjait, mégis kijönnek velem a pályára gyakorolni azért, hogy csiszoljanak a tudásukon. Ez többet jelent a pályastratégia elsajátításánál, hiszen minden egyes ütést beállítok, segítem a golfozókat a megfelelő játékstílus kialakításában. A golfban nem léteznek sablonok. Nemcsak az számít, hová üt az ember, hanem az legalább olyan fontos, hogyan teszi ezt, nem beszélve arról, hogy számos golfozó új kihívásokkal találja magát szemben, amikor a range-en való gyakorlás után úgy dönt, a pályán is kipróbálja, mit tud. Ahhoz, hogy valaki élvezze a játékot, egy bizonyos szintű játéktudás és rutin megszerzésére, egyaránt szükség van.

Milyen karácsonyi tervekkel vág neki az adventi időszaknak?

Fontos feladatom a karácsonyi bejgli elkészítése. A családomban óriási sikert arat már évtizedek óta, a különleges kakaós és gesztenyés töltelék, sárgabarack lekvárral megbolondítva. A receptet átadtam a gyermekeimnek, ne csak én küzdjek vele. A tizenkét órán át tartó bejglidagasztás nem riasztja el őket, úgy tűnik, tovább viszik ezt a hagyományt.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés