Két nap után DeChambeau az élen

 

December első hétvégéjén, a Bahamákon található Albany Golf Club ad otthont a Hero World Challenge-nek, amelynek házigazdája az ötszörös győztes, Tiger Woods. A 2000 óta megrendezésre kerülő, "all-star gálának" is beillő megmérettetésen a világranglista legjobb 20 játékosa versenyez egymással. A négy napos torna felénél Bryson DeChambeau vezet impozáns pénteki eredményének köszönhetően.

 

 

A 28 éves amerikai pénteki -8-ával a torna eddigi legjobb körét tette fel az Albany pályájára. Már az elő kilencen hibátlan -4-et ment, közte négy birdie-vel, a folyatatásban az első hat szakaszon egy part mellett végig birdie-t ütött. A 16-oson azonban egy dupla belerondított az összképbe, amit a tizenhetesen rögtön sikerült egy birdie-vel kozmetikázni. Bár a dupla miatt csak „majdnem” tökéletesre sikerült a péntek, a nap végén így is tíz helyet előreugorva állt az élre a viadalon. 

 

Brysont erős hármas követi a második helyen, egyetlen ütésre áll tőle Collin Morikawa, Tony Finau és Brooks Koepka is. Utóbbi üldöző azért is érdekes DeChambeau szempontjából, mert egy héttel ezelőtt a The Match elnevezésű las vegasi eseményen Koepka nagyon megverte a most élen állót, így Brysont bizonyára a visszavágás lehetősége is fűti a bahamai tornán.

 

A 20 fős mezőnyt a címvédő svéd Henrik Stenson zárja, aki még 2019-ben nyerte meg a bajnoskágot (tavaly a pandémia miatt nem tartották meg). A mostani versenyen még egy korábbi bajnok, Jordan Spieth vesz részt, aki 2014-ben, Isleworth-ben, éppen Stenson előtt nyert. Kettejüket most sem választja el sok egymástól: Spieth a 18. helyen áll.

 

EREDMÉNYEK 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés