A világ tíz legszebb, hálaadás témájú golfpályája

 

A hálaadás (angolul Thanksgiving avagy "Happy Thanksgiving Day") észak-amerikai ünnep. A hagyományok szerint az őszi betakarítások után adnak hálát a termésért Istennek, az étlapon ilyenkor a pulyka, a vörös áfonya és a tökpuding játszák a főszerepet. Az Amerikai Egyesült Államokban, ahol az egyik legfontosabb ünnepnek számít, november hónap negyedik csütörtökjén, Kanadában pedig október második hétfőjén tartják. Lássuk, mely egyesült államokbeli golfpályák tisztelegnek a négyszáz éves hagyomány előtt.

 

 

1. Pilgrim’s Run Golf Club
Pierson, Michigan
A pálya neve – „A zarándok futása” – az Angliából a mai Massachussets állam partjáig tett 1621-es hajóútra utal (Pilgrim’s voyage), amely 66 napig tartott a Mayflower fedélzetén.

 

1.jpg

 

2. Samoset Resort
Rockport, Maine
Az angolul „zarándokoknak” (vagy más fordításban utazóknak) nevezett telepesek igencsak csodálkoztak, amikor Samoset - az első indián őslakos, aki felvette velük a kapcsolatot -, angol nyelven üdvözölte a csapatot.

2.jpg

 

3. Rich Harvest Links
Sugar Gove, Illinois
Az angol „harvest” szó „aratást” jelent: az őszi betakarítások után adnak hálát a termésért Istennek.

 

3.jpg

 

4. Cowboys Golf Club
Grapevine, Texas
A pálya neve egy 1966 óta tartó hagyomány emlékét őrzi: a Dallas Cowboys csapata minden évben itt játszik hálaadáskor.

4.jpg

 

5. Wild Turkey Golf Club
Vernon, New Jersey
A „turkey” szó pulykát jelent, ami rendkívül fontos szerepet játszik a hálaadás napján tálalt fogások között - olyannyira, hogy Amerikában sokan a pulyka napjaként utalnak az ünnepre.

 

5.jpg

 

6. Sage Valley Golf Club
Graniteville, South Carolina
Az angolul „sage”-nek nevezett zsálya az egyik legnépszerűbb fűszer, amelyet az ünnepi pulyka elkészítésekor használnak az Egyesül Államokban.

 

6.jpg

 

7. Cranberry Valley Golf Course
Harwich, Massachusetts
A golfpálya nevében nem véletlenül rejlik ott a „cranberry” („vörösáfonya”) szó. Az Ocean Spray nevű élelmiszeripari cég szerint Amerika éves vörösáfonyafogyasztásának 20%-a éppen a hálaadás ünnepének hetében történik.

 

7.jpg

 

8. Butternut Farm Golf Club

Stow, Massachusetts

A „butternut squash”, vagyis a vajtök egyik legnépszerűbb változatát, az ún. Waltham vajtököt, amely a hálaadás napján tálalt lakomák egyik legínycsiklandóbb fogása, azon a birtokon készítették el először, ahol a mai golfpálya áll.

 

8.jpg

 

9. Wine Valley Golf Club

Walla Walla, Washington

A hálaadáskor népszerű pulykához és a többi ünnepi ételhez tökéletesen illik a bor.

 

9.jpg

 

10. Pumpkin Ridge Golf Club

North Plains, Oregon

A legelső hálaadás ünnepén tálalt lakomának valószínűleg már fontos elemét képezte a tök, de a korabeli háziasszonyok még nem készítettek édes tökpudingot, hiszen nem volt hozzá megfelelő sütőjük.

10.jpg

 

Forrás és fotók: Links magazin


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés