Gooch tovább növelte előnyét

Három ütés előnnyel vág neki az RSM Classic zárónapjának Talor Gooch a Georgia állambeli St. Simons szigetén. Az oklahomai születésű, harmincéves játékos hatalmas meglepetés kapujában áll, hiszen még soha nem nyert PGA Tour versenyt, mi több a döntő előtt sem állt még vezető pozícióban. Az egyik személyes mérföldkő már sikerült neki, hogy a győzelmet is bezsebeli-e mellé, az a vasárnapi döntő körben dől el.

 

Az időjárás úgy tűnik Gooch-nak kedvez: a pénteki nap után az Atlanti-óceán felől fújó erős szél szombaton is rányomta bélyegét a játékra. Nem úgy Gooch esetében, aki 67-et ment a harmadik körben – ennél csak három játékos ért el jobbat a játéknapon.

 

Talor Gooch bár péntekhez képest két ütéssel rosszabbat játszott a szombati körben, ez még mindig elég volt számára, hogy növelje előnyét a közvetlen riválisokkal, a kolumbiai Sebastián Munozzal és a második helyre fellépő, ír Seamus Powerrel szemben.

 

Az amerikai igazi későn érő típus, hiszen csupán 2016-ban, 25 évesen csatlakozott a PGA Tour mezőnyéhez, addigi két éves profi pályafutása során alacsonyabban rangsorolt versenyeken lépett pályára, harmincéves korában pedig végre lehetősége nyílik arra, hogy behúzza élete első PGA Tour győzelmét.

 

Az RSM Classic vasárnap folytatódik, a verseny döntőjével.

 

EREDMÉNYEK


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés