Katasztrofális állapotok Olaszországban

 

Itáliát az ág is húzza, mondhatnánk, hiszen Szicíliában az Etna lövell magából lávát és köveket, a többi déli tartományban pedig egy rendkívül szokatlan és legalább annyira agresszív trópusi hurrikán okozott pusztítást.

 

 

A mediterráneumból érkező forgószél egyes helyeken félméteres árvizet okozott, a siracusai Viale Teocrito utcáit pedig szinte elmosta a föld színéről a hirtelen lehullott hatalmas mennyiségű csapadék.

Az Etna kitörése sem látszik csillapodni. Európa legaktívabb vulkánja szombaton kapott új lendületet, azóta folyamatosan ontja magából a lávát, és a kőzápor sem szűnik, amelyből még a tűzhányótól félszáz kilométerre fekvő településeknek is jut.

Miközben Szicíliában az Etna, a Kanári-szigeteken a Cumbre Vieja tűzhányó mutat egyre nagyobb aktivitást. Olyannyira, hogy újabb kitelepítéseket rendeltek el La Palma szigetén. Ezúttal 416 embernek kellett elhagynia az otthonát – közölték a spanyol hatóságok. Tazacorte és Los Llanos de Aridane egyes részeit ürítették ki, miután a két kráterből előtört lávafolyam egyesült, és a települések felé vette az irányt.

 

 

 

 

Forrás és fotó: Index

 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés