Ökölvívás: pénteken kezdődik az ifjúsági Európa-bajnokság

 

 

A tatai felkészülés után motiváltan várja a pénteken rajtoló, a montenegrói Budvában rendezendő ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokságot a magyar válogatott.

 

Több éremesélyessel vághat neki a magyar ifjúsági ökölvívó-válogatott a pénteken kezdődő montenegrói Európa-bajnokságnak. A regisztráció zárását követően kiderült: a 2003-as és 2004-es születésűek, azaz a 17-18 évesek kontinensviadalán több, mint 350 versenyző érkezik Budvába összesen harmincnyolc országból.

 

Az esemény pénteken a selejtezőkkel rajtol, és nyolc nappal később, október 23-án a huszonöt férfi, illetve női döntővel zárul.

 

„Jól ment a felkészülés, a gyerekek alaposan odatették magukat az edzőtáborban, csak pozitív hozzáállásról tudok beszámolni. Az ifjúsági országos bajnokságon a mezőny nem volt nagy, de döntőkért és a bajnoki címekért remek mérkőzéseket láttunk. Ebből a létszámból próbáljuk meg kihozni a legtöbbet. Az első héten kemény munkát végeztünk, a másodikon pedig elkezdtük élesíteni őket az Európa-bajnokságra” – mondta a boxing.hu-nak Varsányi Áron, a fiúk egyik edzője.

 

A lányok trénere, Ancsin Katalin pedig így nyilatkozott: „A kiválóan megszervezett ifjúsági országos bajnokságra ugyan alacsony létszámban érkeztek lányok, de így is voltak színvonalas és szoros összecsapások. A lányaink minden edzésen a maximumot nyújtották nagyon motiváltak a közelgő nagy verseny előtt. A felkészülés rendben zajlott, öröm volt velük a közös munka. Jó a hangulat, már nagyon várják, hogy szorítóba léphessenek az Európa-bajnokságon.

 

A magyar csapat összetétele az ifjúsági Európa-bajnokságon:

Női 48kg: Mezei Petra
Női 50kg: Pap Kata
Női 52kg: Kovács Fanni
Női 54kg: Megyeri Barbara
Női 57kg: Varga Beáta
Női 60kg: Dobos Rebeka
Női 66kg: Varga Franciska
Női 75kg: Varga Boglárka
Férfi 48kg: Bernáth Imre
Férfi 51kg: Énekes Dominik
Férfi 54kg: Kovács Kruzitó
Férfi 57kg: Rózsavölgyi Márk
Férfi 60kg: Római Ruben
Férfi 63.5kg: Buza Rafael
Férfi 67kg: Buza Rómeó
Férfi 71kg: Krekó Dániel
Férfi 75kg: Simon Márkó
Férfi 86kg: Beri Kevin
Férfi 92kg: Szabados Béla
Férfi +92kg: Bogdalik Bence

 

 

 

 

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Magyar Ökölvívó Szövetség

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés