A Bajnok értékel

A hétvégén lezajlott NAPI.HU X. Magyar Nyílt Match Play Bajnokság friss bajnokával, ifj. Sárközi Ricsivel beszélgettünk.

 

 

Október 10-én, Jaczkovics Emmával megszereztétek életetek első match play bajnoki címét. Milyen út vezetett a NAPI.HU X. Magyar Nyílt Match Play Bajnokságon aratott győzelemig?

Az első köröm elég zűrösen alakult, a drive-ból adódó hibáim miatt kezdetben nem igazán ment jól a játék. Az up and down-ok segítségével mentettem a játékom, mert ekkor még nem igazán tudtam pontot szerezni. Figyelmetlenségből például jobbra ütöttem a labdát, amikor balra kellett volna. Szerencsére a következő két napon már sokkal kiegyensúlyozottabb volt a játékom: bár ekkor is voltak drive-hibáim, kiváló ütéseket produkáltam és jól játszottam meg a pályát. A harmadik kört Bertényi Bencével játszottam - a játékunk dinamikája kiegyensúlyozott volt, hiszen egyszer én, egyszer ő nyert. A tízes szakaszon ütöttem egy birdie-t, ezzel már csak eggyel ment előttem. A tizenegyes szakaszon egy par-ral tudtam hozni a szakaszt. A tizenkettes szakasz volt az utolsó amit feleztunk par-ral. Majd a tizenkilences szakaszon dőlt el a döntőbe jutás, amit meg is nyertem! 

 

Hogyan alakult a végső összecsapás krónikája?

A negyedik kört, a döntőt Kötél Bence ellen játszottam. A kilences szakaszon kezdtünk, eleinte fej fej mellet haladtunk. Visszaértünk az első kilencre, ahol Bencének nem voltak olyan stabilak az ütései, mint a hátsó kilencen. Ezért három szakasszal a vége előtt sikerült meg nyernem a döntőt az ötös szakaszon, az aranyserleg büszke tulajdonosává váltam. Összességében remekül éreztem magam és a szervezést is csodálatos volt. A pálya, a greenek fantasztikus állapotban várták a versenyzőket, a Kisoroszi csapat valóban kitett magáért!

 

Az utóbbi időben rendszeresen Berlinbe látogatsz, ahol Verpeleti Richárd segíti a szakmai fejlődésedet.

Nagyon sokat tanultam Berlinben Verpeleti Ricsi keze alatt, rengeteget gyakoroltuk a swinget és a punch ütéseket, a mentális felkészülést. Rendkívül hálás vagyok a segítségért, amit kaptam. A megszerzett tudást reményeim szerint már a közeljövőben hasznosíthatom, hiszen a jövő héten utazom Portugáliába a Csapat Európa-bajnokságra!

 

Fotó: Sárközi Richárd Facebook

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés