Óriási sikerrel tért vissza a Nagy Sportágválasztó

 

Újra benépesült a fővárosi Merkapt Sportközpont: a Budapesti Nagy Sportágválasztó első napján főleg óvodások és kisiskolások özönlötték el a patinás kőbányai helyszínt, ahol több olimpiai bajnok, dobogós és pontszerző élsportolóval is találkozhattak a kilátogatók.

 

 

Szeptember 10-én a Maglódi úti Merkapt Sportközpont pontosan két esztendőt követően újra megnyitotta kapuit a sportszerető közönség előtt. A koronavírus-járvány miatt elmaradt előző három esemény után végre ismét megrendezhették a szervezők a népszerű szabadidősport-rendezvényt, a Nagy Sportágválasztót és Nagy Hangszerválasztót.

 

A kétnapos sportünnep első felvonása igazi sztárparádét hozott: a résztvevők találkozhattak a nyári tokiói olimpia hősei közül az úszó Milák Kristóffal, Verrasztó Dáviddal, és Késely Ajnával, a birkózó Lőrincz-fivérekkel, Tamással és Viktorral, a karatés Hárspataki Gáborral, a kézilabdázó Kovacsics Anikóval, valamint a paralimpiai úszóbajnokkal, Pap Biankával.

 

A sportos rendezvény délelőtti megnyitóján Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárságának helyettes államtitkára, Révész Máriusz, az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztosa, Szemán Róbert, a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. ügyvezetője és dr. Kiss Gergely, a Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatója, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó köszöntötte a több mint 10000 kilátogató résztvevőt, akik a nap folyamán 104 sportágat próbálhattak ki.

 

Az esemény szeptember 11-én folytatódik: a szervezők szombaton 9 és 17 óra között várják a családokat, és mindenkit, aki szeretné igazi bajnokok társaságában kipróbálni a különböző mozgásformákat. Érkezik többek között Kiss Gergely, Storcz Botond, Siklósi Gergely, Kovács Sarolta, Karakas Hedvig, Tóth Krisztián, Bácsi Péter, Korpási Bálint, Szőke Alex, Varga Ádám, Jansik Szilárd, Decker Ádám és Keszthelyi-Nagy Rita.

 

 

 

Forrás és fotó: Nagy Sportágválasztó

 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés