A magyar válogatott legyőzte Andorrát

 

A magyar labdarúgó válogatott 2–1-re legyőzte Andorrát a 2022-es világbajnoki selejtezősorozat hatodik fordulójában és továbbra is a negyedik helyen áll a csoportjában.

 

 

Nem volt egyszerű dolga a magyar csapatnak, hiszen két vereség után kellett talpra állnia. Amikor Marco Rossi szövetségi kapitány több mint egy órával a kezdés előtt kijött a pályára, hatalmas tapsvihar fogadta. A szurkolók ezzel is támogatásukról biztosították az egész csapatot.

 

Gulácsi Péter sérülés, Willi Orbán pedig eltiltás miatt nem állhatott az olasz szakember rendelkezésére, Szoboszlai Dominik viszont nem ment vissza Lipcsébe, Szalai Ádám pedig egymás után produkálta a negatív teszteredményeket, így ő ismét pályára léphetett.

 

A nemzeti tizenegy a Dibusz – Fiola, Lang, Szalai A. – Botka, Kleinheisler, Nagy Á., Schäfer, Schön – Sallai, Szalai Á. összeállításban kezdett, tehát az Albánia elleni kezdőcsapathoz képest négy helyen változtatott Rossi.

 

A 67. percben egy nagy védelmi hibát követően került a labda a kapunkba, de a partjelző emelte a zászlaját, a VAR pedig megerősítette a döntésében, les, a szépítés elmaradt! Tíz perccel a vége előtt egy láthatóan előre jól begyakorolt szabadrúgás-kombinációt láthatott a nagyérdemű Szoboszlai és Schäfer előadásában, a középre ívelt labdát azonban Szalai Attila nem tudta jó helyre fejelni.

 

A 82. percben szépített Andorra: egy jobb oldali szabadrúgás után Max Llovera maradt üresen, közelről lőtt a kapuba, Dibusznak esélye sem volt, 2–1!

 

A magyar csapatot láthatóan megfogta a gól, de Andorrának egyenlítenie már nem sikerült, maradt a 2–1, ez a végeredmény. Rossi együttese jobban játszott, mint Anglia és Albánia ellen, és bár a második félidőben a harmadik gólt is megszerezhette volna, saját magának nehezítette meg a dolgát.

 

Összességében még így is hagyott kívánnivalót maga után a mutatott játék, döcögött a gépezet, sok hibával futballoztunk, és egyénileg sem tudott egyetlen játékos sem extrát nyújtani.

 

 

 

Forrás: Index

Fotó: Kovács Tamás/MTI

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés