A példaértékű csapatmunka titka

Briglovics Boróka edzővel a július 28. és 31. között lezajlott Női Team Shield tanulságairól és a sikerhez vezető útról beszélgettünk.  

 

 

Hogy értékelnéd a Lettországban megrendezett Női Team Shield Európa Bajnokságot, hogy sikerült ez a golfviadal?

Nagyon büszke vagyok a csapatra, kitartóan, szépen küzdöttek a lányok, aminek meg is lett az eredménye. Már a közös munkánk kezdetén is kértem tőlük, hogy csapatként tartsanak össze, hiszen szinte csak egyéniben versenyeznek, így egy csapatversenyre mentálisan is át kellett állniuk. Mindezt példaértékűen teljesítették, egész héten támogatták egymást, és ezt edzőként öröm volt látni. Mindenki a tudása legjavát hozta a pályán, úgyhogy le a kalappal játékosaink előtt!

 

Mi volt a csapatmunka titka?

Első este felvázoltam az elvárásaimat, amelyek nem feltétlenül az eredményekre vonatkoztak. Azt kértem, hogy tegyék félre az ellentéteket, hiszen a játékuk világosan megmutatta, akkor sikeresek, ha támogatják egymást és összetartanak. Elég volt egyszer elmondani, a lányok ezt végig betartották, csodás csapattá kovácsolódtak össze: caddie-ztek, puttot olvastak, segítették egymást.

 

Milyen volt a találkozás Vadkerti Adéllal?

Adél végig velem volt a pályán, nagyon örültünk, hogy ismét együtt lehettünk – igaz, kicsit más oldalán a versenynek. Élveztük, hogy közös emlékeinket, tapasztalatainkat másképp is kamatoztathattuk. Valaha mi is átmentünk mindazon, amit a csapat most átél, többek között ezért is örültem, hogy ő lett a kapitányunk. Amikor felhívtam és megkérdeztem, vállalná-e ezt a szerepet, Adél azonnal igent mondott. A sikerben szerintem az is közrejátszott, hogy mi ketten voltunk ott és tudtunk segíteni a lányoknak, mind szakmailag, mind a pályán kívül. Ezúton is szeretném megköszönni Adélnak a kiváló munkát és a szakmai-emberi támogatást!

 

Mi a következő állomás?

Nemsokára sor kerül a Junior Nyílt Bajnokságra, mindenki erre készül. Nem tudom, mikor lesz legközelebb csapatverseny, de most zajlik a válogatott edzőtábora, holnap lesz a lányok edzése, amelyet Jonathan Mannie tart.

 

Fotó: Briglovics Boróka

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés