Arany-, ezüst- és bronzérem a kajakosoknál

 

 

A mai az eddigi legjobb nap a magyarok számára a tokiói olimpián, már négy éremnél járunk, de biztosan lesz ötödik is, mert Lőrincz Tamás a döntőben birkózik majd.

 

Kajak-kenuban Kopasz Bálint nagyon elverte a mezőnyt a döntőben, nem volt kérdés, hogy ő lesz a férfi kajakosok 1000 méteres számának olimpiai bajnoka. Nagy csatában Varga Ádámé lett az ezüstérem, tehát kettős magyar siker született. A női K–2 fináléjában a Kozák Danuta, Bodonyi Dóra páros az ezüstért csatázott, végül a harmadik helyen ért célba, a Csipes Tamara, Medveczky Erika páros nagy hajrával negyedik lett. Kárász Anna beragadt a női K-1 200 méteres elődöntőjében, így esélye sem volt fináléba jutni, a B-döntőben pedig hetedik lett. Lucz Dóra ugyanebben a számban elsőként ért célba, amivel automatikusan kvalifikálta magát a fináléba, ahol a rajt után apránként lemaradt, és a táv második felében hajrázva hatodikként ért célba. A kajakozókat Adolf Balázs és Fejes Dániel képviselte 1000 méteren a férfiak B-döntőjében, ebben harmadik lett a magyar kettős, így a 11. helyen zárt.

 

Berecz Zsombor Finndingiben a második helyen jutott be a keddi, dupla szorzójú éremfutamba, amit megnyert, de összesítésben egy hajszálnyival lemaradt brit ellenfelétől, így ezüstérmes lett a magyar vitorlázó.
Szögi István az 1500 méteres síkfutás selejtezőjében 3:38.79 alatt ért célba, ezzel a 12. helyen végzett a futamában és nem jutott tovább. Szilágyi Réka a női gerelyhajítók mezőnyében 57.39 métert dobott, ezzel nem sikerült a továbbjutás. Atlétáink közül Szűcs Valdó a délutáni programban szerepel 110 gáton.

 

Birkózóinkra is nagy nap vár, Lőrincz Tamás a 77 kilogrammos mezőnyben aranyéremért meccsel a kirgiz Akzsol Mahmudovval, míg Szőke Alex (97 kg) a vigaszágon a bronzmeccsig jutott a kötöttfogású birkózók között. Kötöttfogásban Lőrincz Viktor (87 kg) és Korpási Bálint (67 kg) is megkezdi szereplését. A női 62 kilogrammos szabadfogású mezőnyben Sastin Marianna vereséggel kezdett, így az egyetlen női magyar birkózónk csak a vigaszágban reménykedhet.

 

A női vízilabda-válogatott magyar idő szerint 11:20-kor játszik Hollandiával a negyeddöntőben.

 

 

 

Forrás: 24.hu

Fotó: KOVÁCS TAMÁS, CZEGLÉDI ZSOLT / MTI

 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés