Siker a VI. Női Team Shield Európa-bajnokságon

A magyar junior válogatott a fináléban bravúros playoff-al, ötödik helyezést ért el az Európai Golf Szövetség július 28-31. között rendezett VI. Női Team Shield Európa-bajnokságán. Az élen a házigazda, Lettország végzett.

 

 

Nem ijedtek meg a magyar lányok a döntőben az Észtország elleni kihívástól sem, megmutatták, hogy nemzetközi környezetben, erős nyomás alatt is képesek kihozni magukból a maximumot. Juniorjaink az észtek mindhárom plusz hendikeppel induló játékosát sikeresen verték: Jaczkovics Emma Éva kiegyensúlyozottan, a 14. szakaszon döntötte el a meccs végkimenetelét Reemet Elizaveta Sofiával szemben, foursome párosunk pedig a végsőkig, egészen a 20. szakaszig kitartott, és higgadt játékkal verte a balti duót, Soe Karolát és Adul Anete Liist. Berkenyei Daniella ugyan 5&3-ra alulmaradt vetélytársával szemben, de Magyarország így is kiváló teljesítménnyel, az ötödik helyen fejezte be a VI. Női Team Shield Európa-bajnokság küzdelmeit.

 

A bajnokság az erősorrendet felállító stroke play körrel kezdődött. A magyar lányok, már ekkor bizonyították, hogy a csapat képes a kitűzött célt, a nyolcba kerülést az egyéni score-okkal hozni. A háromnapos match play küzdelmek során hazánk csapata aztán egyedül a bajnokság győztesétől, a vendéglátó Lettországtól kapott ki, Bulgária és Észtország ellen is győzelmet aratott.

"Hihetetlen, ami a lányokkal ma történt. Annak ellenére, hogy két húszéves, plusz hendikeppes játékossal állt ki Laura és Lea, mégsem roppantotta össze őket a playoff nyomása. Elképesztően együtt volt a csapat, a 17-estől már mindannyian, Adéllal, Emmával és Daniellával együtt kísértük őket. A szenzációs összetartás, a csapatszellem sokat nyomott az eredményen is. A lányok a 16-oson birdie-ztek, majd par és egy újabb birdie következett, így mentek a playoff-ra. Nagyon büszke vagyok a lányokra, különösen, hogy a mezőny sokkal inkább a mi korosztályunkból, egyetemista korú játékosokból állt össze, ami külön emeli az ötödik helyezés értékét. Majdnem minden csapatban játszott egy-egy junior, de olyan válogatott, amely kizárólag juniorokat állított ki, egyedül mi voltunk." - nyilatkozott Briglovics Boróka, a csapat vezetője a záróünnepség idején.

 

Hazánk a női bajnokság legjobb eredményét 2018-ban mutathatta fel, akkor ötödikként végezett, melyet idén - talán nem véletlenül - az akkori csapattagok, Briglovics Boróka és Vadkerti Adél vezetésével dupláztak a magyar juniorok.

 

VÉGEREDMÉNY

Lettország
Lengyelország
Ukrajna
Törökország
Magyarország
Észtország
Luxemburg
Bulgária
Görögország
Liechtenstein
Szerbia
Románia

 

 

 

Forrás és fotó: Magyar Golf Szövetség


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés