Élvezni a golfot, ameddig csak lehet

 

A Race to Zala Springs ötödik fordulójának bruttó győztesével, Joseph Horvath-tal a verseny tanulságairól, koncentrációjának titkáról és az elkövetkező időszak terveiről beszélgettünk. 

 

 

Hogyan értékeli a Race to Zala Springs ötödik fordulóját?

Nagyon kellemes volt a verseny hangulata, élveztem minden pillanatát! Zalacsány köztudottan az ország egyik legkiválóbban karbantartott, legjobb minőségű golfpályájával büszkélkedhet, itt minden alkalommal öröm játszani. Szerencsésnek mondhatom magam, mert ezen a szombat délutánon a feleségemmel játszhattam egy flightban. Amikor a pályán vagyok, arra figyelek, hogy ne csináljak nagy baklövést, abban reménykedve, hogy bölcs döntéseimet az eredményeim is tükrözik majd. 

 

Milyen kihívásokkal szembesült a verseny során?

Úgy érzem, leginkább két kihívással kell szembenéznem a versenyek során: magával a golfpályával és az elmémmel. Amikor ráhangolódom a pályára, képes vagyok arra, hogy nyugodt lelkiállapotban végigjátsszam a szakaszokat, egyiket a másik után. A mentális fókusz tehát nagyon fontos szerepet játszik ebben a sportban. Arra törekszem, hogy a saját játékomra összpontosítsak és ne a többi golfozóra figyeljek, hiszen az ő teljesítményüket nem tudom befolyásolni. Csakis a saját játékom felett van hatalmam, és ha hibázom, tanulok belőle, és már megyek is tovább a következő szakaszra. Amikor egy vizes terület felett kell átütnöm a labdát, fontos, hogy ne az akadályra koncentráljak, mert ha megijedek a kihívástól, a labda biztos a vízben landol majd. Velem már számtalanszor előfordult, hogy rossz kört mentem, mert a negatív gondolatok és félelmeim megakadályozták, hogy jól üssek. Egy kis időbe telt, amíg megtanultam nyugodt maradni és arra gondolni: a pályán nincs más, csak én és az a hülye kis labda (nevet). Az egész sport erről szól!

 

Emlékszem, néhány hónapja említette, hogy a versenyek után Amerika felé veszi az irányt.

Így is történt! Csodálatos időt töltöttem Kentuckyban, ahol a legkedvesebb barátaimmal játszottam egy gyönyörű golfpályán, az indianai határ közelében. Már régóta nem találkoztunk, így nagyon örültem, hogy ismét láthattam őket. Jelenleg éppen egy lengyel golfozó ismerősömet látom vendégül, aki többszörös bajnok, sőt, már Magyarországon is számos versenyen játszott sikeresen.

 

Milyen további versenyeken tervezi a részvételt közeljövőben?

Nemrég beadtam a nevezésemet a Cseh Open-re, amelyre augusztusban kerül sor Karlovy Vary szépséges városában, ahol már tavaly is játszottam. Ezenkívül a nagyobb magyar versenyeken is szeretnék részt venni, a IX. Magyar Mid-Am Nyílt Golfbajnokságon és a 32. magyar Szenior Nyílt Bajnokságon mindenképpen elindulok. Amint ezek a bajnokságok véget érnek, már indulok is vissza az Egyesült Államokba, ahol három hetet töltök majd a gyerekeim és unokáim társaságában. Mindenkit arra biztatok, hogy élvezze a golfot, ameddig csak tudja!

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés