"Ez életem egyik legszebb pillanata"

Az egyesült államokbeli golfcsillag, Collin Morikawa nyerte az angliai Kentben, a Royal St. George pályáján megrendezett 2021-es British Open-t.

 

 

A 149. alkalommal zajló, 11,5 millió dollár összdíjazású British Open mezőnyében a világ legrangosabb versenyzői mérték össze tudásukat. A nagy múlra visszatekintő, az angliai Sandwich közelében fekvő Royal St. George par70-es pályája 1894-ben a bajnokság első helyszíneként vált híressé, idén tizenötödik alkalommal adott otthont a bajnokságnak. 

 

Az egy héten át tartó, július 18-án véget ért golfviadal zárónapján Morikawa három zseniális birdie-vel fejezte be az első kilenc szakaszt, amellyel összesítettben mindössze két ütéssel előzte meg méltó ellenfelét, a texasi Jordan Spieth-t.

 

A huszonnégy éves amerikai Morikawa, aki tavaly a US PGA Championship győztese lett, Ben Curtis 2013-as győzelme óta az első olyan golfozó, aki élete első Open versenyén nyerni tudott. 

"A leglelkesebb rajongóimat látva már alig várom, hogy minden évben visszatérhessek ide." - nyilatkozta a győztes a mintegy 32.000 néző szeme láttára lezajlott golftornát követően. 

 

 

Morikawa végül -15-ös eredménnyel nyerte meg a járványügyi korlátozások miatt tavaly elmaradt British Open-t, míg a 2017-es bajnok, Spieth, utolsó napi 66-os játékával Collin legnagyobb kihívójaként a második helyen végzett. 

 

A US Open bajnoka, Jon Rahm a verseny utolsó hat szakaszából négyen birdie-t szerzett, és ezzel - -11-es score-al - a 71-es eredményt elért Louis Oosthuizennel együttállásban a harmadik helyet biztosította be magának.

 

Az ötödik helyen -9-cel Dylan Fritelli, a hatodik helyen -8-as eredménnyel Brooks Koepka és Mackenzie Hughes végzett.

 

A skót Robert MacIntyre 67-es score-jával -7-es eredményt produkált, így három kollégájával együtt T8-ban végzett - két ütéssel előzve meg -5-ös score-t elérő angol Paul Casey-t.

 

Morikawa elképesztő tehetségéről árulkodik, hogy a férfi golf történetében ő a nyolcadik olyan játékos, aki huszonöt éves kora előtt már két majort is nyert.

 

 

Forrás: BBC Sport 

Fotó: Beloit Daily News


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés