Hangolás Bükön

Hosszú szünet után a teljes átalakuláson és megújuláson átesett Bükfürdő ismét versenyre hívta a hazai golfozókat: a Birdland-Greenfield Monthly Golf Classic Tour I. versennyel Bük is rácsatlakozott a 2021-es szezonra.

 

Nagy átalakulással és várakozással vette kezdetét a golfszezon Bükön, amelynek vezérfonalát a klub megalakulásának 30. évfordulója jelenti. A gazdag versenynaptár, amelyben Junior Tour fordulót, PGA Pro Tour versenyt, valamint a szeniorok és a mid-amatőrök országos bajnokságát is megtaláljuk a Monthly Golf Classic Tour I-gyel vette kezdetét.

 

A stableford versenyt Bozsáky Márk nyerte meg, két birdie-t is ütve, a szintén két birdie-t szerző Gellér Róbert előtt. Gellér a Férfi A kategória győzelemmel vigasztalódhatott.

A felnőtt Férfi B kategóriát Szigeti Lajos nyerte, a Női nettó győztese Gellért Nóra lett, a legjobb senior versenyzőnek Patyi Elemér bizonyult.

A nyitóverseny a szezonra hangolódás jegyében telt, jövő héttől jön a nagyüzem: hétfőn pályára lépnek a profik (PGA Pro Tour 4.), majd ezt követően, 19-én a 19,5 Business Golf Classic következik, amire már szép számú induló adta le nevezését.

 

A klubmenedzser, Takácsné Papp Erzsébet így fogalmazott a klub idei versenynaptáráról az MGSZ oldalán: „A nagyívű beruházások az idén megalakulásának 30. évfordulóját ünneplő klub számára egy gazdag versenynaptár összeállítását tették lehetővé, amelyben a IX. Magyar Mid-Amatőr Bajnokság, a 32. Magyar Szenior Nyílt Bajnokság, a 19,5. Business Golf Championship, a Tompos Imre Emlékverseny, valamint egy Sonnengolf ranglistaverseny is helyet kapott. Az utánpótlás nevelést is szeretnénk továbbfejleszteni. Idén egy házi mini-tourt tervezünk a legfiatalabbak számára bevezetni, ahol péntekenként, iskola után csiszolhatják majd a juniorok golftudásukat az országos Junior Touron való bátrabb részvétel reményében.

Az ország első 18 lyukú pályájának három évtizedes fennállását méltó módon szeretnénk emlékezetessé tenni. A klubtagjainkkal közös ünneplésre a havonta sorra kerülő klubversenysorozaton és az októberi jubileumi ranglistaversenyen kerülne sor (…) Az év végén egy másik hagyományt is szeretnénk újjáéleszteni, a Birdland golfbált, melyet mindig nagy népszerűség övezett.

 

A Birdland nyári versenyprogramja:

Június 14.: PGA Pro Tour 4. forduló

Június 19.: 19,5 Business Golf Classic

Július 7-11.: IX. Magyar Mid-Am Országos Golfbajnokság

Augusztus 19.: Junior Tour VIII.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés