Az idei szezon csúcsa

Eseménydús nyár elé néz Hatvári Árpád, aki a hencsei Szenior Tavaszon aratott sikerét követően a szezon összes nagyobb versenyén, többek között a Mid-Am Match Play Bajnokságon is összeméri tudását a hazai golfozókkal. 

 

 

Hogyan készül a Mid-Am Match Play Bajnokságra?

Mindössze annyit tettem, hogy beneveztem a versenyre és foglaltam magamnak egy szobát. A tavalyi Mid-Am Match Play Bajnokságon nem kevesebb, mint 44 szakaszt játszottam le: délelőtt 18 szakaszon át küzdöttem Magyar Krisztián ellen, délután pedig 26 szakaszon Rádonyi Kristóf volt az ellenfelem. Ez a megmérettetés magas színvonala és a küzdelem magas tétje miatt golf szempontjából a 2021-es szezon csúcsát jelentette. Mivel úgy tűnik, az idei Mid-Am Match Play-en még többet kell gyalogolnunk, a fizikai erőlétem fejlesztésén mindenképpen dolgoznom kell még, ez azonban a munkám és a különféle elfoglaltságaim miatt nehezen megoldható. Ahogy korábban már említettem, számomra a golfsport nem csupán játékból, hanem gyaloglásból is áll. Jelenleg sajnos kevés időm jut gyakorolni, de ha útba esik, kimegyek a range-re edzeni, sőt időnként egy-egy verseny is becsúszik.

 

Milyen kihívásokra számít, illetve elvárásokkal indul a bajnokságon?

Arra számítok, hogy egy hosszú, kiadós sétában lesz részem, így lehetőség szerint szeretném elkerülni az izomlázat. A Forest Hills pályája köztudottan egy gyönyörű természeti táj közelségét élvezi, de sajnos – mivel keveset játszottam rajta -, még nem ismerem olyan jól, mint kellene. Azt is tudom, hogy jó néhány olyan ellenfelem is akad majd a versenyen, akiknek kisujjában van a pálya és már több kiváló eredményt is elértek ott. Így hát lesz, ami lesz, de annyit megígérhetek, hogy nem adom fel, tudásom legjavát nyújtom. Az új ütőkészletemet még szoknom kell, de abban reménykedem, hogy az elkövetkező néhány versenyen már sikeresen „összecsiszolódunk”! Azt is tudni kell, hogy a Mid-Am játékosoknak ez a megmérettetés igen fontos, mert kvalifikációs verseny az országos Match Play Bajnokságra, így komoly csaták és feszültebb helyzetek is előfordulhatnak. A szeniorok számára itt nem olyan nagy a tét, de azért mi is azzal a reménnyel indulunk, hátha dobogós helyen végzünk.

 

Milyen további tervekkel folytatja a szezont?

Június 12-én, szombaton részt veszek a tatai Old Lake Golf Clubban sorra kerülő Emil Frey Kupa Ranglista Versenyen, utána hosszú idő után végre ismét Bükfürdő felé veszem az irányt. Lassan a több napon át tartó bajnokságok is elkezdődnek, amelyekre a Mid-Am Match Play különösen hatékony felkészülést jelent. Alig várom már, hogy fehér és sárga elütőkről játszhassak, amire már hosszú ideje nem volt lehetőségem. A Szenior Match Play Bajnokság versenykiírása is hamarosan elkészül, amely a szenior versenyzők számára az országos match play kvalifikációt jelenti. Ezen a golftornán is szeretnék részt venni, bár még nem vagyok benne biztos, hogy van-e értelme, mert nem tudok annyi birdie-t ütni, amennyivel elégedett lennék. Az Országos Match Play Bajnokságon szerencsére a hendikep nem olyan fontos, sőt, még olyan helyzet is előfordulhat, hogy egy 25 hcp-vel rendelkező szenior egy alacsony hendikepű gyerekkel veszi fel a versenyt (nevet). A szenior kifejezés egyébként érdekes megnevezés, hiszen egyre több olyan akad köztünk, aki még dolgozik, vagy gyereket nevel. Abban reménykedem, a közeljövőben javul a szenior játékosok helyzete, mert úgy érzem, jelenleg egyre kevesebb lehetőségünk van olyan körülmények között versenyezni, ahogyan azt éveken át megszoktuk, annak ellenére, hogy szeretett sportunkat komolyan véve nem kevés pénzt, időt és energiát fektetünk szakmai fejlődésünkbe.

 

Fotó: Hatvári Árpád


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés