Minden verseny egy ünnep

Kokol Ferenc a szombaton megrendezett Hödlmayr Golf Cup-on második helyezést ért el a Felnőtt Férfi A kategóriában. Magazinunknak a tatai golfviadal fordulatairól, valamint az anyaklubjában nemrég lezajlott változásokról mesélt.  

 

 

Hogy érezte magát a hétvégén a tatai Old Lake pályáján megrendezett Hödlmayr Kupán?

Az utolsó pillanatban döntöttem úgy, hogy nevezek, és nem bántam meg! Egy közepes játék is meghozta a gyümölcsét, így második lettem a kategóriámban. Mindig is szerettem Tatán versenyezni, volt jó pár 80 alatti eredményem, és a két golfviadalon elért eagle is arra késztet, hogy visszatérjek. A tradicionális golftornák – ilyen például a Hödlmayr Kupa is – tiszteletet érdemelnek, a sok éven át tartó rendezés nem egyszerű a mai világban. Kiváló társakkal hozott össze a sors! A pécsi barátaimmal mindig szívesen játszom, ugyanis ott kezdtem el 2004-ben ezt a játékot.

 

Milyen nehézségekkel, kihívásokkal szembesült? Volt-e például nehézséget jelentő szakasz vagy helyzet a megmérettetés során?

A legnagyobb nehézségem az volt, hogy majdnem minden szakaszon egyel többet ütöttem a tervezettnél... A viccet félretéve, a hármason kerültem olyan helyzetbe, amit nem tudtam menteni, dupla bogey lett a vége, illetve a lustaságomnak köszönhetően volt egy-két három puttom is, ugyanis nem néztem meg elég alaposan a töréseket a greeneken. Reálisan nézve három-négy ütést hagytam a pályán, akkor és ott ennyi volt bennem.

 

Hogyan készült ebben a szezonban a versenyekre?

A korábbi évekhez hasonlóan a szezon előtt összeállítom a stábomat: swing edző, erőnléti edző, sportpszichológus, masszőr, étkezési tanácsadó, utazásszervező, orvosi team, pénzügyi szakértő, és végigcsinálunk egy alapos felkészülést itthon és külföldön egyaránt. Vagyis ez lenne a jó, de ehelyett inkább hetente kétszer kimegyek a büki pályára, és ütöm-verem a golflabdát. Ünnep számomra, ha eljutok egy-egy versenyre is, ahol csodálhatom a barátaimat, amiért fantasztikusan játszanak.

 

Milyen változások történtek az utóbbi időben a Birdland Golf Club háza táján?

Most örülök csak igazán, hogy itt lakom a golfpálya mellett lévő „Villaparkban", ugyanis egyre nagyobb kedvvel megyek ki a golfozni a látványos javulás miatt. A pálya minden porcikáján lehet érezni, hogy gondos, szakértő kezek próbálják elérni a megálmodott minőséget, és ezt egyre nagyobb sikerrel teszik. Az idén szerencsére már a nagyobb versenyek is megtalálnak minket – MidAm bajnokság, Business Cup, Tompos Emlékverseny – viszont a kisebb klubversenyek hiányoznak, a tagság szívesen tartaná karban hazai pályán is a hendikepjét.

 

Milyen további tervekkel folytatja a szezont?

Terveim között szerepel a Magyar Bajnokság megnyerése, illetve az is, hogy én üssem el először a labdát egy golfpályán a Marson. Mindkettőre ugyanakkora az esélyem, de nem adom fel. A hétköznapi terveim között sok játék szerepel a barátnőmmel, barátaimmal, és néhány versenyre is szeretnék eljutni. A HCP javítás idén nem szerepel a céljaim között, viszont legkedvesebb álmom válna valóra, ha öt és fél éves kisfiam, Demeter kedvet kapna a golfhoz, és együtt ütnénk a labdát. A feltételek adottak, csak a kedv jöjjön!

 

Fotó: Kokol Ferenc


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés