"Ideje lesz moziba menni" május 27. és 30. között

 

Az Ideje moziba menni fesztivál keretei között kilenc új filmet láthatunk május 27. és 30. között. A kezdeményezéshez összesen 22 mozi csatlakozott, köztük hat budapesti művészmozi (a Cirko-Gejzír, a Corvin, a Kino, a Művész, a Puskin és a Tabán), valamint 16 vidéki filmszínház.

 

 

A fesztivál egyik legjobban várt filmje a Szupernóva, a lélegzetelállító tájakon forgatott érzékeny romantikus brit dráma Colin Firth és Stanley Tucci főszereplésével.

 

A tavalyi Berlinale válogatásából érkezik a Perzsa nyelvleckék, amely egy holokauszttúlélő különleges története. Ugyancsak a Berlinalét megjárt film a 21. század kihívásaira - az internetes zaklatásra, a közösségi médiára, a reklámpszichológiára - érzékenyen és abszurd humorral reagáló francia film, az Előzmények törlése.

 

A lengyel Malgorzata Szumowska (Az Ő nevében, Test) új filmje, a Soha többé nem fog havazni a velencei filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be. Szintén Velencében debütált és nyerte meg a zsűri különdíját Andrej Koncsalovszkij történelmi mozija, a 60-as években játszódó Kedves elvtársak! című alkotás.


Az Ideje moziba menni fesztiválon láthatják a magyar nézők először A Rosa esküvője című filmet is, amely egy középkorú nő magára találását mutatja be.

 

Forrás: Euronews

Fotó: Filmtekercs.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés