Jó előjelekkel indult a verseny

Dr. Bohács Zsolttal beszélgettünk a hétvégén lezajlott 32. Magyar Kupa tanulságairól, valamint a munka és a szabadidő egyensúlyban tartásáról. 

 

Nagyot mentél a Magyar Kupa első napján. Minek köszönhető a +2-es score, amivel rögtön az élmezőnybe kerültél?

Maga a mentális és erőnléti felkészülés abból áll, hogy most, hogy a bíróságok kinyitottak, egyre többet járok be tárgyalni, és ha a közelemben éppen található golfpálya, gyakorlásra is van lehetőségem. A hétvégén lezajlott versenyt egy heti egyszer szegedi és tatai felkészülés előzte meg. Tatára azért jutottam el, mert épp a helyi járásbíróságon tárgyaltam, azt követően pedig részt vettem a Férfi Napon, ahol remekül ment a játék, de a végére elfáradtam. Jó előjelekkel indultam hát a Pannonia Golf Club pályáján megrendezett Magyar Kupán.

 

Az élsportolói múltad mennyiben segíti a golfos felkészülésedet?

Egy komplett felkészülésről van szó, hiszen - mivel sportolói múltamat igazolni tudom – a téli időszakban a pandémia ellenére is lehetőségem volt az edzőtermeket látogatni. Heti két-három alkalommal edzettem konditeremben és hetente egyszer-kétszer jártam el futni, ami a golfnál állóképesség szempontjából óriási segítséget jelent. Időnként, ha módom van rá, teniszezem is, és mindemellett teljes erőbedobással végzem a munkámat! A feleségem örül, ha néha lát. (nevet) 

 

Mennyi ideig végzel bemelegítést egy-egy verseny előtt?

Általában egy kosár labdával szoktam bemelegíteni. A Pannonia Golf Club pályáján a gyors greenek miatt főleg a puttokat, a rövidjátékot kell gyakorolnom. Két héttel ezelőtt például egy 13,3-as green sebességgel vettem fel a küzdelmet, ami talán még a PGA Tour-on is megállja a helyét.

 

Megosztanád velünk, mi a rutinod?

A wedge-ütésekkel kezdem, utána szépen megyek fel a vasakkal, a legvégén pedig a hibrid hármas és a drive következik. A bemelegítést követően pedig inkább a chipek és puttok gyakorlására helyezem a hangsúlyt. Egy közel négy és fél órás játék esetében fontos a koncentráció is, hiszen a tizennyolc szakaszos pályát végig kell járni, oda kell figyelni minden egyes ütésre. Elég egy kis figyelmetlenség, egy-egy elmulasztott pillanat, és máris elszáll a nyerés esélye. Amikor a játékos egy óriási energia befektetést és nagyfokú koncentrációt igénylő, fontos versenyen vesz részt, minden ütés előtt végig kell játszania a fejében a következő lépéseket, mert ez a módszer sokkal jobb eredményeket hoz, mint amikor csak kimegy a pályára ütögetni.

 

Az első nap egy +2-es kört mentél, még Csányi Olivérrel és Závaczki Bálinttal is felvetted a versenyt. Mi történt a második napon?

A nagy számú résztvevő miatt kettéosztották a mezőnyt, így délután fél négykor is indultak még flightok. Mivel családos ember vagyok, a délutáni indulást nem tudtam megoldani, ezért a szervezőktől kaptam egy esélyt, hogy reggel fél kilenckor kezdhettem. Ez azonban azt is jelentette, hogy nem a saját flightommal vettem részt a játékban, így tudtam, hogy az eredményemet sem veszik majd figyelembe.

 

Mennyiben befolyásolta a játékodat, hogy nem a hendikepednek megfelelően lettél besorolva?

Mivel arra számítottam, hogy az eredményem nem kerül beszámításba, nem koncentráltam olyan erősen, mint más golftornákon. A nehéz körülmények - a lassabb játék, a szél és a villámgyors greenek - ellenére egész jól ment a játék. Nagyon élveztem a többi golfjátékos társaságát és egy kiváló hangulatú, fantasztikus versenyélménnyel gazdagodtam.

 

Kép: Dr. Bohács Zsolt


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés