Gulácsiék edzője veszi át a Bayern Münchent

 

Az RB Leipzig és a Bayern München is hivatalos közleményben jelentette be, hogy nyártól a lipcseiek edzője, Julian Nagelsmann veszi át a bajor klub irányítását.

 

A német szakember 2026-ig írt alá a Bundesliga listavezető és címvédő együttesével.

 

Nehéz szívvel távozom Lipcséből. Kiváló csapatot tudtam itt edzeni, minden lehetőség, a legjobb feltételek adottak voltak a sikeres munkavégzéshez. Mindenki, beleértve a csapat körüli stábot és minden egyes alkalmazottat, hozzájárult ahhoz, hogy tovább írtuk az RB Leipzig történelemkönyvét. Nagyon büszke vagyok erre

– mondta az RB Leipzig hivatalos honlapjának Nagelsmann.

 

Sajtóhírek szerint a Bayern 20 millió eurót fizetett a lipcseieknek a 33 éves szakemberért, amely rekordnak számít – soha ennyi pénzt nem adott ki még edzőre egy futballklub sem.

 

Julian Nagelsmann az új edzőgeneráció tagja. Fiatal kora ellenére már most lenyűgöző karrierje van. Meggyőződésünk, hogy Nagelsmannal tovább építhetünk az elmúlt évek nagy sikereire. Az FC Bayern nevében szeretnénk köszönetet mondani Hansi Flicknek. 2019-ben egy nehéz időszakban vette át az irányítást, majd hat trófeát nyert, remélhetőleg hamarosan a hetedik is követi. Mindig helyet fog kapni az FC Bayern történelemkönyvében. Minden jót kívánunk a jövőjéhez

– fogalmazott Herbert Hainer, a Bayern München elnöke.

 

Felejthetetlen az elmúlt két év. Nagyon élveztem mindent, a győzelmeket, a trófeákat és a mindennapi munkát. Együtt értük el a sikereket. Egy edző senki a csapata nélkül, boldog vagyok, hogy Münchenben fantasztikus játékosokkal, remek edzői stábbal dolgozhattam

– mondta a búcsúzó Hansi Flick.

 

A lipcseiekhez 2019-ben a Hoffenheimtől ötmillió euróért érkezett Nagelsmann nevét azután hozták összefüggésbe a Bundesligában címvédés előtt álló bajor sztárcsapattal, hogy az 56 éves Flick bejelentette távozási szándékát. A fiatal szakember – aki a magyar válogatott Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik edzője Lipcsében – az elmúlt idényben a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutott a Leipziggel.

 

Flicket már egy ideje a német válogatottól a nyári Európa-bajnokság után búcsúzó Joachim Löw utódjaként kezelik.

 

Ő maga ugyan nem erősítette meg, hogy szakvezetői ambíciói vannak, de korábban úgy fogalmazott, ez egy olyan opció, amelyet minden edzőnek meg kell fontolnia.

 

Löw korábbi segítője 2019 novemberében vette át a bajor elitalakulat irányítását, amivel azóta mindent megnyert, ráadásul a Bajnokok Ligája történetében első csapatként tavaly százszázalékos teljesítménnyel diadalmaskodott. A mostani szezonban viszont már a BL-től és a Német Kupától is búcsúzott a Bayern, amely a Bundesliga megnyerésével vigasztalódhat, ugyanis három fordulóval a vége előtt hétpontos előnnyel vezet az RB Leipzig előtt.

 

Már az, hogy ötéves szerződést ír alá, rávilágít, hogy mennyire tud azonosulni az FC Bayernnel. Meggyőződésem, hogy nagyon sikeresen alakítjuk a klub jövőjét. Köszönjük Hansi Flick munkáját, nagyszerű játékkal nagy sikereket értünk el az irányítása alatt. Kívánságát teljesítettük, így szerződésének lejárta előtt elhagyhatja a klubot. Minden jót, Hansi!

– nyilatkozta Oliver Kahn, aki Karl-Heinz Rummenigge vezérigazgató posztját veszi át az év végén.

 

Forrás: Index

Kép: Sport.sky.de


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés