Életre kelt a GOLFIGO!

 

A Magyar Golf Szövetség nemrég örömmel értesítette a hazai golfjátékosokat, hogy a korábban jelzett határidőnek megfelelően március 5-ére elkészült a Magyar Golf Szövetség új adatbázisa, amely a GOLFiGO hendikep és versenyügyvieli rendszer nevet viseli.

 

Bár belépni azok a felhasználók tudnak, akik valamely hazai golfklubnál 2021-es évre szóló klubtagsággal rendelkeznek, a GOLFiGO hivatalos oldalára (https://mgsz.golfigo.com) minden érdeklődő belépés nélkül is ellátogathat és hozzáférhet a klubok, versenyek adataihoz, a kapcsolódó szövetségi nyilvántartáshoz.
Induló Hendikeppel csak azok a játékosok rendelkeznek, akik 2018. január 1. óta legalább egy hendikepminősító játékkörben részt vettek, a többi játékosnak fel kell keresnie az anyaklubját.

 

A belépést követően a játékosok megtalálhatják a saját hendikep történetüket, sőt, online nevezhetnek a hazai versenyekre, a belépéshez szükséges értesítő e-mailt azonban akkor küldi majd automatikusan a rendszer, amikor a játékost a hendikepvezető klubja aktiválja a GOLFiGO rendszerben, ez az időpont klubonként változhat. Az elkövetkező időszakban várhatóan minden igazolt goflozó megkapja az értesítést, amelyben beállíthatja saját jelszavát. A rendszer működésének elindulását követően egy tutorial videó is elkészül, amely a szolgáltatásokat áttekinthetőbbé teszi a játékosok számára. 

 

A GOLFiGO rendszerben megjelenő adatok hitelességének igazolásáért és inputjáért a hendikepvezető klub felel, ezért az esetleges eltéréseket az anyaklubbal szükséges a golfozóknak egyeztetni.


A WHS rendszer követelményeinek megfelelően, versenyen csak azok a hazai játékosok tudnak VERSENYEZNI, akik az alábbi kritériumok mindegyikének megfelelnek:


- Van érvényes induló WHS Hendikepjük
- Van Hendikepvezető anyaklubjuk
- Van érvényes Szövetségi versenyengedélyük (EGA kártya)

 

A GOLFiGO a pályák és klubok kapcsán a következő plusz szolgáltatásokat nyújtja:

 

Pályák alapadatai (cím, elérhetőség)
A klub éves tagsági díjai
A klub greenfee árai
Az elütök sr/cr adatai (férfi és női mérések is akár pl. a sárga, akár pl. a piros elütőkre vonatkoztatva) az adatok a 18 szakaszos pályák esetében az első és a hátsó kilenc szakaszokra is külön-külön megtalálhatók a rendszerben
A szakasztávolságok, a pályaszakaszok és a green-ek grafikái
A rendszer számon tartja, hogy az adott klub mennyi golfkocsival, trolley-val, illetve elektromos trolley-val rendelkezik, így pl. egy versenyre történő nevezés kapcsán figyeli a rendszer, hogy ki igényelt ilyen béreszközöket, és mennyit lehet még kiadni
Pin területek a green-en (nem azonos a verseny pin pozíciójával). Ilyen megoldást tudomásunk szerint jelenleg hazánkban csak az Old Lake GC alkalmaz
A pálya Helyi Szabályai, amely a későbbiek folyamán továbbfejlesztésre kerül oly módon, hogy rá lehessen keresni a pálya egyes szakaszaira vonatkozóan is a Helyi Szabályban
A hivatalos Pace of Play adatok 3 és 4 fős flight-okra vonatkoztatva

golfigo 1 750x400 

Forrás: Magyar Golf Szövetség

Kép: Pannonia Golf Club, Magyar Golf Szövetség


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés