Két magyar Ezüst Medve-díj is született az idei Berlinalén

 

Fliegauf Bence Rengeteg – Mindenhol látlak című filmjének színésze, Kizlinger Lilla elnyerte a legjobb mellékszereplőnek járó Ezüst Medve-díjat a Berlinalén. Ez a második magyar Ezüst Medve a fesztiválon, miután Nagy Dénes megkapta a legjobb rendezőnek járó díjat a Természetes fényért.

 

Fliegauf Bence legújabb filmjében, a Rengeteg – Mindenhol látlak című alkotásban nyújtott alakításáért Kizlinger Lillának ítélte a zsűri a Legjobb Mellékszereplőnek járó Ezüst Medvét a 71. Berlini Filmfesztiválon. A díj értéke a megszokottnál is nagyobb, mivel a fesztiválon idén csupán két színészdíjat ítéltek oda: a legjobb fő- és legjobb mellékszereplő díját.

 

Az anyja halála miatt az apját hibáztató tinit alakító 20 éves színész jelenleg filmrendező szakos hallgató a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, ez az első filmje színésznőként. A film leírása szerint a Rengeteg – Mindenhol látlak „hétköznapi életünk, párkapcsolataink lázálomszerű útvesztőjébe kalauzol, ahol a szereplők életük talán legnagyobb titkát próbálják felfejteni: a másik embert. A film különösen aktuális a karantén, be- és összezártság idején, amikor addig láthatatlan feszültségek, félelmek öltenek testet.”

 

 

A filmet Fliegauf Bence írta és rendezte. A filmben többek között olyan hivatásos színészeket láthatunk, mint Sodró Eliza, Gubik Ági, Jakab Juli és Végh Zsolt, Balla Eszter, de mások mellett feltűnik a zenész Víg Mihály, a közel százéves Lénárt István, Keresztes Felicián, a Dealer főszereplője, továbbá a rendező fia, Fliegauf János is.

 

Ez volt a második, magyar filmért odaítélt Ezüst Medve-díj az idei Berlinalén: Nagy Dénes a fesztivál történetének első magyar elsőfilmeseként elnyerte a legjobb rendező díját.

 

 

Forrás: hvg.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés