Szigorított a kormány

Az üzletek és a szolgáltatások március 8-tól március 22-ig tartó zárását, továbbá az óvodák és az általános iskolák április 7-ig tartó bezárását jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki online sajtótájékoztatón. Az szigorítások az golfsportot, a versenyszezon kezdetét is érintheti.

A koronavírus-járvány drámai terjedésének csökkentése érdekében meghozott szigorítások az élelmiszerboltok, a patikák, a drogériák és a benzinkutak kivételével, az üzletek március 8-tól március 22-ig zárva tartásáról rendelkezett. Továbbá március 8-tól március 22-ig - a magánegészségügy kivételével - minden szolgáltatás szünetel, a konditermeket is be kell zárni két hétre, az igazolt sportolók edzései, meccsei kizárólag zárt kapuk mögött tarthatók. A parkok, arborétumok nyitva lesznek, a szabadtéri sporttevékenység olyan sportok esetében, ahol tartható a másfél méteres távolság, megengedett. A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező. A miniszter arra kért minden munkaadót, hogy ahol lehetséges, biztosítsa az otthoni munkavégzést, különös tekintettel a gyermekes családok esetében.

A szigorítások a hamarosan induló versenyszezont is érinthetik, ezért a Magyar Golf Szövetség folyamatosan egyeztet az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkárságával, és azonnal tájékoztatást nyújt a szükséges intézkedésekről, a versenyszezon lehetséges változásairól.

Forrás: Magyar Golf Szövetség 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés