A legjobb tanár a példamutatás

A hosszú bezártásgra a legjobb gyógyír egy kellemes, baráti társaságban eltöltött golfhétvége Magyarország szebbnél szebb pályáin. Nagy Csabával a múlt és jelen találkozásáról, a járványidőszakban rejlő apró örömökről beszélgettünk.  

 

Hogyan hatott a hazai golfra a pandémiás időszak, különös tekintettel a téli hónapokra, és hogyan életed meg a változásokat?

A járvány már lassan egy éve tombol, a téli időszakban azonban szerencsénk volt, mert az időjárás kegyes volt hozzánk: egy-két hétvégét leszámítva folyamatosan lehetett játszani. A felkészülési időszak nagy részét Kisorosziban töltöttem, de az elmúlt hetekben több alkalommal edzettem Zalacsányban is. A gyakorlás másodlagos volt, elsősorban az a cél vezérelt, hogy a hosszú bezártság után legalább a hétvégéket a szabadban tölthessem. Külföldön nem voltam és betartottam minden járványügyi előírást. A munkahelyemen heti rendszerességgel vettem részt szűréseken, hiszen a leghatékonyabb tanítási módszer a példamutatás. Mintegy 1700 tesztet csináltunk és csináltattunk Budapesten.

 

Jártál edzőhöz vagy gyakoroltál szimulátor segítségével a téli időszakban?

Bár nem vettem igénybe edző segítségét, a hétvégén - a szeles és hűvös időjárás ellenére - 81-et játszottam Zalacsányban, amellyel az utóbbi évben a legjobb eredményemet nyújtottam, méghozzá úgy, hogy az utolsó szakaszon egy duplát ütöttem. Ennek ellenére világossá vált, hogy előbb-utóbb edző segítségére is szükségem lesz, hiszen a játékom leggyengébb része továbbra is a chip. A puttal ezúttal nem volt gondom, de a chip sajnos rendkívül rosszul ment, ezért ezt mindenképpen gyakorolnom kell még.

 

Milyen tervekkel, célokkal vágsz neki az idei szezonnak?

Idén arra törekszem, hogy stabilan 80 körüli eredményt tudjak elérni, sőt, már annak is nagyon örülök, ha 85 alatt játszom. Hogy el tudom-e érni a célomat attól s függ, hogy mennyi időm lesz gyakorolni és játszani. A Kisoroszi Magyar Golf Club mellett számos más pályára is kijárok, és azt is nagy örömmel látom, hogy a Greenfield, ahol még sosem játszottam, megújul és idén több versenynek is otthont ad. A büki pálya mellett a zirci Forest Hillsre is szívesen ellátogatnék, tehát másik nagy álmom, hogy minél több magyar golfpályát megismerjek. Szerencsére a legtöbb magyar klub autópálya közelében található, így viszonylag könnyen meg lehet közelíteni a távolinak tűnő pályákat is.

 

Kép: Nagy Csaba


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés