Az élet nem áll meg

Úgy tűnik, a hosszú évek során tanúsított igyekezet és kemény munka nem marad eredmény nélkül. Hahn Roland profi versenyzővel és golfedzővel az utánpótlás kinevelésének feladatáról és az idei kilátásokról beszélgettünk.  

 

 

Hogy érzed magad és mi minden történt veled az elmúlt hónapokban?

Kitűnően érzem magam és remekül telt a tél! Éppen úgy tudunk dolgozni, mint eddig, sőt, úgy gondolom, a golfnak még jót is tett a járványhelyzet. Mivel sok ember csak otthonról tudott dolgozni, ugyanakkor a szabadba továbbra is ki lehetett járni, egyre többen ragadtak golfütőt.

 

Úgy tudom, a szakmai céljaid kicsit megváltoztak az utóbbi időben. A profi versenyzés helyett az oktatói tevékenység kap hangsúlysoabb szerepet az életedben.

A versenyzés továbbra is része az életemnek, de főállásban oktatóként dolgozom. Három évig voltam szövetségi kapitány, ami nem mindig volt könnyű, mert ki kellett alakítanom egy rendszert, amelyet a gyerekek szép lassan megszoktak. Mégis elégedett vagyok, mert olyan tanítványaim is folytatták a golfozást, akiket ha nem karoltam volna fel és nem segítettem volna versenyeken indulni, valószínűleg ma már nem is játszanának. Jelenleg is sok tehetséges fiatal játékosunk van, főleg az U18-as kategóriában, amely idén egy rendkívül erős vonalat képvisel majd. Az fiatalabb korosztályban sajnos viszonylag kevés olyan gyermek akad, aki szeretné versenyszerűen űzni a golfot. Ez igazán kár, mert a Magyar Golf Szövetség és az oktatók is figyelemmel kísérik és támogatják fejlődésüket.

 

Szívesen vállalnád ismét a szövetségi kapitányi posztot?

Igen, mindenképpen. Szerintem ez egy kiváló évnek ígérkezik és amit felépítettem, annak most érik be a gyümölcse. Ha tehetném, az ügyes kisgyerekekből is felkarolnék néhányat, akikkel külön edzenék, hogy mire tizenhat évesek lesznek, egy ütőképes csapatot nevelhessek ki belőlük.

 

Mit gondolsz, miért olyan nehéz elérni, hogy a gyerekek is rákapjanak a versenyek ízére?

Sok ígéretes fiatal golfozó van, de élvonalbeli játékossá azért nehéz válni, mert a bajnokságokon induló versenyzők egytől-egyik kiemelkedően tehetségesek, emellett mindannyian szorgalmasan edzenek, golftáborokban csiszolják tudásukat, a legjobb oktatókhoz járnak, a legkorszerűbb eszközöket veszik igénybe. Ha egy játékos éppen aznap rosszabb formáját hozza egy versenyen, az természetesen kihat a teljesítményére és eredményeire is.

 

Kép: Hahn Roland / Facebook


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés