Pár lépés a dobogó felé

 

Interjú Baldauf Lászlóval

Baldauf László 2019 óta már a szenior válogatott bruttó csapatát erősíti, amelynek rövid idő alatt meghatározó játékosává nőtte ki magát. A Hungarian Golf Magazinnak adott rövid interjújában az év tanulságairól mesélt. 

 

Hogyan értékelné az idei golfszezont, milyen fénypontjai, hullámvölgyei voltak?

Ahhoz képest, hogy az utóbbi hónapokban vállfájdalmakkal küzdöttem, nem volt hiábavaló az elmúlt időszak. A Ranglista férfi szenior kategóriájában a negyedik helyet sikerült megszereznem, ezt kiváló eredményként értékelem. A bajnokságokon is szépen helyt álltam, bár sajnos előfordult, hogy egy-egy verseny végén lecsúsztam a dobogóról. Mivel a golf szempontjából több örömteli eseményt is átéltem a közelmúltban, bizakodón tekintek a jövő elé. Nem árt hozzáfűznöm, hogy a szeniorok között remek játékosokkal kellett felvennem a versenyt az idei évben, ami meglehetősen hízelgő.

 

Miben teljesített várakozáson felül és milyen területen kell még csiszolnia a tudását?

Az elmúlt évek során már kialakult egy játékstílusom, azt gondolom, hogy ha azt tudom tisztességesen hozni, egy 5-ös hendikep körül képes vagyok stabilan játszani. Sajnos az utóbbi időszakban nem tudtam annyit edzeni. Nagyon sokat játszottam és versenyeztem, de a gyakorlás hiányzott, ami részben a fájdalmaimnak is köszönhető.

 

Milyen tervekkel indítja a 2021-es évet?

Miután meggyógyult a vállam, szeretnék visszatérni ahhoz a tavalyi stabil játékomhoz. A hendikep egy kiváló statisztikai jelzőszám és most az is megmutatkozik, hogy ezen a téren visszaestem. Szeretném, ha ismét egy 5-6 körüli játékot tudnék hozni.

 

Mi újság fiával, Mátyással, aki PGA játékos?

Bár mostanában főleg az edzésre helyezi a hangsúlyt, igyekszik annyi versenyen indulni, amennyit a vírushelyzet lehetővé tesz. Amikor nincs módja versenyezni, nagyon sokat gyakorol teremben - szimulátorban és hálón -, ahogyan azt a profik teszik.

 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés