Lewis Hamiltont pénteken lovaggá ütik

Miután hetedik Forma-1-es bajnoki címét is bebiztosította, Lewis Hamilton neve is felkerült azoknak a listájára, akiket Újévkor lovagi címmel tüntetnek majd ki.

 

Lewis Hamilton megszerezte a Brit Birodalom Rendjének tagjainak járó kitüntetést 2008-ban, amikor az elsőt szerezte hét világbajnoki címe közül. A Daily Mail korábban azt írta, Boris Johnson miniszterelnök maga járt közben, hogy Hamilton megkapja a címet, azzal, hogy feliratta a diplomáciai listára.

 

Hamilton lesz a Forma-1 negyedik lovagi címmel kitüntetett versenyzője két másik brit, Sir Jackie Stewart és az idén elhunyt Sir Stirling Moss, illetve az ausztrál Sir Jack Brabham után. Sir Frank Williams és csapatának társalapítója, Sir Patrick Head is megkapták az elismerést. 

 

Hamilton hatalmas, 124 pontos különbséggel nyerte a 2020-as bajnokságot mercedeses csapattársa, Valtteri Bottas előtt, bár csak 17 versenyt tartottak idén az eredetileg tervezett 22 helyett, köszönhetően a koronavírus-járványnak. A stevenage-i születésű versenyzőnek emellett a Szahír Nagydíjat ki kellett hagynia, miután elkapta a koronavírust, de így is nagy szerepet játszott abban, hogy a csapat megnyerte a konstruktőri világbajnoki címet.

 

A brit azonban az Autosportnak adott interjújában elismerte, jobb egyensúlyt akar kialakítani munkája és élete között: „Próbálom megtalálni a középutat. Szeretek napról napra élni, mert ki tudja, mikor jár le az időd.”

„Voltak az életemben többen is, akik mindig azt mondták, hogy „ezt, meg azt terveztem, de kifutottam az időből.” Idén talán minden eddiginél nagyobb volt a „most” jelentősége. Azonban általában szeretek előre gondolkodni, izgatott vagyok, hogy mit hoz a jövő. Viszont ahogy öregszem, egyre több idő mindent megszervezni.”

„Ha valamit szeretnék megcsinálni, ami akár 5-10 évbe, de talán többe is telhet, biztos akarok lenni benne, hogy már most megvannak hozzá az alapok. Emellett azonban igyekszem a lehető legjobban a jelenben élni.”

„Szeretem a munkámat, szeretek versenyezni. Még ezalatt a nehéz idő alatt is kommunikálok a mérnökeimmel és igyekszem koncentrálni azokra az apróságokra, amik ezt a sportot és technológiát mozgatják. Mindenki nagyon vigyáz a COVID miatt, az egész munkakörnyezet megváltozott. Azonban a versenyzés az egész lényege, ezt szeretjük, és hálás vagyok, hogy ez a munkám.”

 

Forrás: Motorsport.com

Kép: Getty Images


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés