Minden szakasz gyönyörű kihívás...

 

Szálasi Rudolf, akivel legutoljára az októberi Herend Kupán találkozhattunk, a Hungarian Golf Magazinnak adott villáminterjúban a gyakorlás kihívásairól és kedvenc hazai golfpályáiról mesélt. 

 

Hogyan értékelné az idei golfszezont?

Sajnos ebben az évben igen kevés versenyen tudtam csak reszt venni és ahol indultam, többnyire elég szerény eredményeket értem el, pedig nagyon sokat játszom.

 

Milyen hiányosságai vannak?

Az a legfőbb hibám, hogy a rajongásig szeretem a pályát és imádok játszani, de nem gyakorlok eleget, ezért a rövidjátékomon még sok csiszolni való akad. Viszonylag hamar odaérek a greenre, de utána elvérzek a rövidjátéknál. Gyakran megfogadom magamnak, hogy elmegyek egy edzőhöz, de ez sosem valósul meg, pedig arra nagy szükségem lenne. Mindez csakis rajtam múlik: annyira vonz maga a játék, hogy nem tudom magam rávenni a szükséges gyakorlásra.

 

Hogy érzi magát a Balaton Golf Club pályáján?

Remekül, eddig Közép-Európában tizenkét másik pályán játszottam, de a Balatonudvari golfpálya nekem a legszebb és a legnehezebb is. Minden szakasza nagy kihívás és nem lehet megunni.

 

Milyen elvárásokkal vág neki 2021-nek?

Nem hiszem, hogy a handicapemet jelentősen javítani tudom, de a rövid játékomon javítani kell. Ezért elhatároztam, hogy edzőhöz fordulok, akinek az irányítása alatt gyakorolhatom a rövidjátékot. Fontos kiemelnem, hogy számomra a játék a legnagyobb öröm. Csodálatos érzés, ha egy versenyen nyerek, vagy jó eredményt érek el de a részvétel, az ottlét, a gyönyörű balatoni kilátás és a szórakozás az, ami miatt golfozok és indulok egy golftornán.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés