Az LPGA már 2021-es sebességre kapcsolt

 

Szenzációs szezonra készül 2021-ben a női profi liga: a Solheim Cupon kívül 34 bajnoki fordulóban, 76 millió dollár várja az olimpiai kvalifikációra kacsingató profi golfozónőket.

 

A világ sportéletét még javában a pandémia tartja fogságban, a női profi liga mégis optimistán tekint a jövő évre. Terveik szerint két újabb fordulóval bővül a 2021-es LPGA versenynaptár, mely Észak-Amerika, Európa és Ázsia megszokott helyszíneit sorakoztatja fel. A kick off-ra január 21-én, a Four Seasons Golf Clubban kerül sor a Diamond Resorts Bajnokságon, ahol az elmúlt három LPGA szezon tour-győztesei állnak majd elütőre. A 2020-hoz képest változatlan, teljes mezőny számára a február közepén rendezendő Gainbridge Championship adja majd meg a kezdőütést. A koronavírus-járvány várható alakulása miatt Ausztráliában legkorábban 2022-ben rendeznek fordulót, de Ázsiába is csak április végén költöznek át a profi hölgyek. Az öt hagyományos női major, az ANA Inspiration, a US Open, a PGA Championship, a The Evian és a British Open is visszakerülhetett a tavaly 70. évfordulóját ünneplő LPGA kalendáriumának megszokott helyére.

 

Szeptember 4-én kezdődhet majd a soron következő kontinesviadal, a Solheim Cup, melyre a címvédő Európa-csapatnak az Ohio állambeli Iverness Clubba kell majd elutaznia. Az LPGA szezon november közepén zárul a CME Group Tour Championshippel, ahol a győztes minden idők legnagyobb női pénzdíját, 1,5 millió dollárt vihet majd haza.

 

A tokiói olimpián a golf július 29-én, a férfiak viadalával startol, a nők augusztus 4-én kezdenek. A tervek szerint a kvalifikáció a férfiak számára június 21-én, a nőknek június 28-án zárul ahhoz, hogy kialakuljon a két hatvan fős mezőny.

 

Forrás: hungolf.hu

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés