Egy verhetetlen duó

 

A családi golf összetartó erejéről már számos hazai játékos mesélt nekünk. A Vajnóczki Gábor nevét viselő Apa-Fia Emlékverseny azonban egyike azon kevés alkalmaknak, amikor szülők és gyermekeik, ismerősök és kollégák egy baráti szezonvégi viadal keretében mérhetik össze tudásukat. Törőcsik Attila és fia, Márk már régi vendégei az éves összejövetelnek, a 2020-as esemény pedig nem csupán tartalmas időtöltéssel, hanem egy szép évadzáró élménnyel is megajándékozta a párost.

 

Miben különbözik a Vajnóczki Gábor Apa-Fia Emlékverseny a többi, „hagyományosabb” golfbajnokságtól?

A fiammal már négy-öt éve indulunk a Vajnóczki Emlékversenyen, számunkra ez egy különleges és kiemelten fontos esemény, amely nemcsak presztízst, hanem érzelmi értéket is képvisel. Nagyon örülünk, hogy bár a tavalyi versenyen Márk külföldi tanulmányai miatt nem tudtunk részt venni, az idei megmérettetésről az apa-fia kategória győzteseiként távoztunk!

 

Régi "vendégként", mit mondana az idei viadalról?

Kitűnő hangulat uralkodott az idei emlékversenyen, ugyanakkor az időjárás szeszélyei, az utóbbi két hét szinte folyamatos záporai nem kevés kihívással szolgáltak. A verseny alatt is órákig szakadt az eső, így állig begombolkozva kellett játszanunk, ami nem volt egyszerű. A nehézségekért viszont kárpótolt a lehetőség, hogy az egyik legkedvesebb barátommal, Szalay Attilával és fiával, Gellérttel játszhattunk együtt.

 

Milyennek értékeli a tatai pályát?

Az Old Lake Club tagjai vagyunk, ezért érthető módon sokat játszunk ott és kiválóan ismerjük a pályát. A fiam különösen gyakran megfordul Tatán és ez meg is mutatkozik abban, hogy az első kilenc szakaszon már rutinosabban játszik. Bár az anyaklubunk közel áll a szívünkhöz, a többi hazai pályát is nagyon szeretjük. A mondás úgy tartja: ahhoz, hogy valakiből vérbeli golfozó váljon, elengedhetetlen, hogy legalább két-három pályán folyamatosan gyakoroljon. Én is ezt a filozófiát próbálom követni.

 

Hogy fest a jövő? Milyen további versenyeken és bajnokságokon szeretnének indulni – akár együtt, akár külön-külön?

Sajnos a zord késő őszi időjárás és Márk folyamatos online egyetemi vizsgái miatt bizonytalanná vált, mikor tudunk legközelebb elütőhöz állni. Bár a fiam korábban külföldön élt, most már itthon tanul, így remélem, hogy előbb-utóbb ismét lehetőségünk nyílik egy apa-fia golfos program keretében kikapcsolódni.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés