A játék íze

 

Interjú Koplányi Tiborral

Október 26-án, kellemes őszi napsütésben került sor a Magyar Senior Golfozók Társasága által szervezett programsorozat idei utolsó állomására, a Senior City Tour versenyre. Az óbudai Continental CityGolf Club pályán zajlott viadalból Koplányi Tibor került ki győztesen. A rutinos játékos a Hungarian Golf Magazinnak adott interjújában így számolt be a hétfő délutáni próbatételről:

 

A Senior City Tour versenysorozat idei utolsó állomásának győzteseként zárta a napot. Hogyan készült erre a megmérettetésre?

Gyakorlatban nem, csak lelkileg készültem a versenyre. Idén már harmadik alkalommal játszottam a Continental CityGolf Club pályáján, amelybe szinte azonnal beleszerettem, mert itt kiválóan lehet gyakorolni a rövidjátékot. Még a nemrég műtött térdem sem tudott megakadályozni abban, hogy a tizennyolc lyukú pályákat a nyakamba vegyem, sőt, a szeptemberben lezajlott Magyar és Nemzetközi Szenior Golfbajnokságon is megálltam a helyem, ezért a Continental kilenc lyukú pályáját is kényelmesen végig tudtam gyalogolni. Örülök, hogy végre lehetőségem nyílt mozogni egy kicsit - élvezettel sétáltam és játszottam a pályán!

 

Milyen volt maga a verseny?

Nagyon kellemes volt, mert csupa régi baráttal és ismerőssel játszhattam együtt egy fantasztikus, támogató környezetben! Van, akivel már tíz éve golfozom, de az új játékosok is nagyon kedvesek, így egy igazán remek flight várt rám és nagyszerű élményekkel tértem haza.

 

Milyen kihívásokkal szembesült a verseny során?

Az utolsó, kilencedik lyuk nemcsak nekem, hanem a többi játékosnak is feladta a leckét - valódi kihívás volt! Ezen a mumus-szakaszon mindig megremeg a kezem, hiszen nagyon pontosan kell ütni. Ha balra húzza el az ember, a tóban landol a labda, ha jobbra, kiesik. A három játékom során két esetben is ez történt, mert nagyon szűk a rés, ahol be lehet ütni a pályára. Ennek ellenére szerencsém volt, mert ezen a versenyen egy birdie-t is szereztem. Akárhol is játszom és akármilyen lelkiismeretesen is gyakorlok, az első három-négy szakaszra - a játék ízére - mindig rá kell éreznem. Bár a versenysorozat korábbi fordulói közül csak kettőn vettem részt, úgy vélem, ez egy kellemes kikapcsolódás, amire nem érdemes rágörcsölni. Igaz, nagyon gyorsan véget ér, és ha az első kilencet elhagyja az ember, már nincs lehetőség javítani, mégis pihentető időtöltésnek találom és jövőre többször is szeretnék eljönni erre a pályára.

 

Milyen tervekkel vág neki a jövőnek?

A szenior főnökség azt ígérte, ha jó idő lesz, szerveznek még egy versenyt. Ha így lesz, mindenképpen részt veszek rajta. A Continental CityGolf Club pályáján kívül St. Lőrincre szoktam még ellátogatni, illetve rendszeresen indulok a Kisoroszi Magyar Golf Clubban megrendezett Golf Csütörtök nevű versenyen.

 

Ha már a pályák szóba kerültek, melyik a kedvenc?

Ugyanolyan sorsra jutottam, mint több játéktársam, hiszen a Pannonia Golf Club pályája az én szívembe is belopta magát: ott játszottam eddig a legjobbat. A széles fairway-k egyik előnye, hogy ha az ember letűzi a labdát, behunyja a szemét és üt egyet, nem sok hibát véthet. Az első néhány sikeres ütés után már tudom, hogy nyert ügyem van, ha azonban elvétem az ütést, nem számíthatok jó játékra, és ez az eredményen is meglátszik majd.

 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés