Családban marad

 

A 2008 óta évente megrendezésre kerülő Vajnóczki Gábor Apa-Fia Emlékverseny egyedülálló élménnyel ajándékozza meg azokat, akik családjuk és barátaik körében egy kötetlen, vidám hangulatú Texas Scramble verseny keretében szeretnék lezárni az évadot. A tatai Old Lake Golf Club festői pályáján lezajlott viadalon idén a Petkovics Bálint és Petkovics Zoltán alkotta apa-fia duó aratott győzelmet.

 

Hogyan készültetek a Vajnóczki Gábor Apa-Fia Emlékversenyre?

Valójában nem készültünk különösebben erre a megmérettetésre. Édesapámmal, Petkovics Zoltánnal már régóta hódolunk a golf szenvedélyének és ennélfogva jól ismerjük egymás erősségeit és gyengeségeit. A Texas Scramble során először mindig egy biztonságos labdával indítunk, aztán következnek a kockázatosabb ütések.

 

Hogy éreztétek magatokat a versenyen és mennyiben tért el ez a küzdelem a többi, hagyományosabb golfviadaltól?

Edzőként már hosszú évek óta jelen vagyok a hazai golféletben. Az október 24-én lezajlott Vajnóczki Apa-Fia Emlékverseny alapvetően a profi versenyek hangulatát idézte, de itt egy sokkal lazább, felszabadultabb közegre lelhettem. Nagyszerű érzés volt találkozni a régi ismerősökkel és egy fesztelen, baráti verseny keretében összemérni a tudásunkat. A kellemes hangulatú golfmeccset még a késő októberi, hűvös időjárás sem tudta tönkretenni és nagyobb kihívásokkal sem kellett szembesülnünk. Mivel én profi játékos vagyok, a versenykiírás értelmében nem indulhattunk az apa-fia kategóriában, de így is a bruttó kategória első helyezését hoztuk el!

 

Mit tartogat még a 2020-as golfszezon a számodra?

A budaörsi Indoor Golf 2018/19 évi, téli szezonjának egyik újdonsága volt az általam üzemeltetett TrackMan, amellyel azonnali visszajelzést kaphatunk minden ütésünk után és lehetőségünk van nyomon követni egy játékos fejlődésének folyamatát. A szoftver segítségével visszaellenőrizhetjük a sémaszerű rossz ütéseinket és összehasonlíthatjuk a nap legjobb ütésével, így rögtön látjuk, milyen irányban kell fejlődnünk. Idén télen is nyitva Budaörsön a Trackman Indoor Golf Centrum! Trackman golf szimulátor, hálós elütőszőnyeg, illetve putt szőnyeg várja a télen golfozni vágyókat a Fashion Trend Center felső emeletén, ahol edzőként tevékenykedem.

Kép: Petkovics Bálint


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés