Aki biciklizni tud, golfozni is meg tud tanulni

Zsadányi Ildikót egy évekkel ezelőtti külföldi nyaralás és egy szerencsés "véletlen" terelte a golf felé. A Balaton Golf Club játékosa hosszú utat járt be a golf világában, ma pedig már sorra éri el az előkelő helyezéseket az ország legrangosabb megmérettetésein. A HG-nak még október elején, a President Cup után mesélt a golfban megtett első lépésekről, felkészülési rutinjáról.  

 

Mikor született meg az ötlet, hogy elkezdjen golfozni?

Ez egy hosszú történet! Olyan hosszú, hogy akár egy külön cikket is lehetne belőle írni (nevet). Úgy jó tizenöt évvel ezelőtt Ausztráliába utaztam, hogy részt vegyek egy angol nyelvtanfolyamon. Ott ismerkedtem meg élettársammal, Miszlai Sándorral: az ő biztatására kezdtem el golfozni, szerencsémre. Sydney-ben több mint 100 pálya várja a golf szerelmeseit , kortól és nemtől függetlenül. A teniszhez tudnám hasonlítani, amit már korábban is műveltem, így a golf rejtelmeibe is nagy örömmel vetettem bele magam. Nem hiába mondják: aki tud biciklizni, golfozni is meg tud tanulni. Természetesen átvitt értelemben érthető, aki akar, meg tud tanulni mindent valamilyen szinten.

 

Hogyan készült a Balatonudvariban megrendezett President Cupra?

Őszintén szólva nem készültem különösebben erre a kupára. A klubverseny persze más kategória, egy nagyobb megmérettetés előtt akár egy-két héten át is gyakorlok. Mivel nincs állandó edzőm, többnyire a saját elképzelésem szerint készülök, a rövidjátékom fejlesztésére koncentrálok. Sokszor egyedül megyek ki a pályára. Arra törekszem, hogy remek kondícióba hozzam magam a verseny kezdetéig, ami az évek során már rutinná vált. A golf mellett az úszás és a bridge áll közel hozzám.

 

Hogy érezte magát a kupa hétvégéjén?

Nem vagyok elégedett a teljesítményemmel, úgy érzem, többet is kihozhattam volna a játékomból. Ennek ellenére nagyon élveztem. Egy kiváló flightban voltam, ahol jókedvű és segítőkész játéktársakra leltem. A pálya fantasztikus állapotban volt, végig napsütés és remek hangulat jellemezte a versenyt. Sajnos a díjátadón és a tombolán már nem tudtam részt venni, de tudom, hogy számos értékes nyeremény várta a játékosokat.

 

Kép: Zsadányi Ildikó


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés