Egy évad méltó zárása

 

Závaczki Bálint a hétvégén lezajlott Golfünnep Junior Fiú csapatának oszlopos tagjaként oroszlánrészt vállalt a végső sikerből. A Pannonia Junior Academy játékosa egész hétvégén nagyon éles volt: egyéni stroke playben harmadik helyen végzett, majd a döntőben kiélezett csatában sikerül megynyernie párharcát. Ötszörös junior bajnokunk élményeiről és jövő évi terveiről mesélt a HG-nak. 

 

Hogyan értékeled az idei Golfünnepet?

A verseny a korábbi évekhez hasonlóan idén sem okozott csalódást, egy kiváló színvonalú és hangulatú eseményen vettem részt a hétvégén! Pár héttel ezelőtt, október 9-11. között zajlott a 31. Magyar Nyílt Junior Bajnokság, amelyre felkészültem, így az elmúlt időszakban már csak gyakorolnom kellett, hogy formában tartsam magam a szezonvégi versenyekre.

 

Hogy érezted magad, milyen volt a hangulat?

Még évekkel ezelőtt született ez a nagyszerű kezdeményezés: a meghívott válogatottak egy barátságos golfmeccs keretében csapnak össze egymással. A Golfünnep kezdetén egy igen hűvös, szeles szombati nap fogadta a versenyzőket, ám a remek szervezésnek köszönhetően idén is egy izgalmas és kellemes hangulatú küzdelemnek lehettünk tanúi.

 

A versenysorán milyen kihívásokkal szembesültél?

Nehézséget jelentett, hogy egy kisebb sérülés miatt a baloldali térdemet nem tudtam behajlítani. Ez a verseny mindkét napján gondot okozott, mégis büszke vagyok a teljesítményemre, hiszen even part játszottam. A tizenhetes szakasz után még -2-ben voltam, de sajnos az utolsó szakaszon egy dupla bogey is becsúszott a score-ba. Szerencsére a térdem azóta már meggyógyult és örülök, hogy harmadik helyen zártam a hétvégét az egyéni stroke paly versenyen. 

 

Mik a terveid 2021-re?

A téli hónapokat és a 2021-es évet is a koronavírus-helyzet alakítja. Az a tervem, hogy külföldi - főként spanyolországi, portugáliai és ciprusi - edzőtáborokban készülök fel a jövő évre, sőt, decemberben, januárban és februárban már nemzetközi versenyeken is szeretnék indulni, de egyelőre még az is bizonytalan, mikor és hogyan lehet külföldre utazni, illetve hogy sor kerül-e egyáltalán a bajnokságokra. Álmaim, terveim tehát vannak, a többi már nem rajtam múlik.

 

Kép forrása: hungolf.hu / MGSZ


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés