Teltház lesz Kisorosziban

Az MGSZ beharangozója

Tizenegy klub, 21 csapata verseng majd az október 3-án kezdődő XX. Magyar Klubcsapatbajnokságon. A Magyar Golf Clubban zajló kétnapos versenyre hat-hat fős összetételű, kilenc bruttó és tizenkét nettó csapat érkezik a fődíj, a jövő évi ranglistaversenyek rendezési jogának elnyerése reményében.

 

Minden eddigihez képest nagyobb számú érdeklődés övezi a klubcsapatok presztízsharcát, ahol idén mintegy negyven százalékkal több csapat áll majd elütőre. A versenykiírás szerint minden klub indíthat a bruttó és a nettó kategóriában legalább egy-egy, hat játékosból álló csapatot, akik közül az egyik páros foursome-ot, a másik texas scramble-t, két versenyző pedig egyéni stroke play-t játszik majd.

 

Az idei bruttó versenybe a Budapest Highland Golf Club, a Forest Hills Golf & Country Club, a GolFiesta SE, a Magyar Golf Club, az Old Lake Golf Club, a Pannonia Golf & Country Club 3 csapata és a Zala Springs Golf Resort nevezett csapatot.

 

A nettó kategóriába a Continental Citygolf Club, a Birdland Golf & Country Club, a Budapest Highland Golf Club, a Forest Hills Golf & Country Club, a GolFiesta SE, a Hencse National Golf & Country Club, a Magyar Golf Club, az Old Lake Golf Club, a Pannonia Golf & Country Club 2 csapat, a St. Lőrinc Golf Club és a Zala Springs Golf Resort regisztrált csapatot.

 

2019 bruttó győztes, a Balaton Golf Club idén nem indít csapatot, a nettó kategória nyertese, a Pannonia Golf & Country Club viszont három bruttó és két nettó csapattal erősített. A tavalyi bajnokságon nyolc klub, összesen 15 csapata szállt versenybe. Idén a Magyar Golf Club és a Continetal Citygolf Club jelentkezett új riválisként.

 

A klubvetélkedő az első három legjobb eredményt elérő csapatot díjazza bruttó és nettó kategóriában. A serleg mellett fődíjként, egy-egy ranglistaverseny rendezési jogát is elnyeri a két győztes csapat klubja. A Versenykiírás szabálya szerint azonban egy klub csak egy ranglistaverseny rendezés jogát nyerheti el, így amennyiben a bruttó és nettó győztes csapat egy klubból érkezik, úgy a nettó versenyben soron következő csapat klubja nyeri el a ranglistaverseny jogosultságot.

 

klubcsapat1.png

 

Forrás: hungolf.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés