A sztárallűröket mellőzzük!

A Balaton Golf Club színeiben játszó "BB-műhely" nagy megdöbbenésünkre úgy döntött, az idén nem szeretne részt venni a XX. Magyar Klubcsapatbajnokságon.

 

Már az elején szeretnénk leszögezni, hogy véleményünkkel nem a BB-műhely fiatal játékosainak teljesítményét kívánjuk minősíteni.

Mivel a BB-műhely edzői, vezetői a verseny kiírását túl "gagyinak" találták, úgy gondolják, gyermekeik számára a klubcsapatbajnoki cím megvédése nem elég motiváció az induláshoz. A magánügyük, milyen döntést hoznak. A magánügyük mindaddig, amíg csak róluk van szó. Így azonban a teamjükhöz tartozó játékosokat is befolyásolták, ezért Horváth Ákos és Zsimán-Lebovics Zénó sem indulnak a versenyen. Döntésük tehát az egész Balatonudvari golfközösség életére hatással van! Egy olyan klub életére, amelynek tagjai büszkék a BB-műhely ifjú tehetségeire, dicsérik és bátorítják, sőt, szinte példaképüknek tartják őket.

 

Miért született hát olyan döntés, hogy nem indulnak? Hiszen számukra is megtiszteltetés lenne a Balaton Golf Club képviseletében megmérettetni magukat a többi golfklub csapata ellen, ahol több olyan bajnok játszik, akikre méltán lehet büszke a klubjuk. Csak néhány példa a teljesség igénye nélkül: Fülöp Gergő, ifj. Sárközi Richárd, Rózsa Dávid, Szeberényi Máté és Berkenyei Daniella.

 

Milyen golfcsapat az, amelyik egész évben a Balatonudvari pályán edz és a klubtagsággal járó előnyöket élvezi, mégis úgy gondolja, olyan parnasszusi magasságokban van, hogy eldöntheti mit talál "gagyinak" és mit nem? Hangsúlyozzuk, ez a döntés érthető lenne, ha csak róluk lenne szó, de egy olyan közösség életére is hatással vannak (méghozzá hátráltató szándékkal), amelynek tagjai között többszörös magyar bajnokokat is találunk, akik győzelmüket ezek szerint egy minden rangot nélkülöző versenyen érdemelték ki. Akkor tehát a Pannonia, a Highland, Zalacsány, Tata és az összes többi, a klubcsapatbajnokságon büszkén induló golfklub mind egy "gagyi" színvonalat képviselő versenyre küldi a játékosait? Nem hinnénk. Ezek szerint a bajnokság korábbi aranyérmesei egy középszerű megmérettetésen arattak győzelmet? Ha a Klubcsapatbajnokság nemzetközi verseny lenne, akkor is "gagyinak" minősülne?

 

A probléma forrása azonban elsősorban azok az elefántcsonttoronyban élő szülők - és itt most nem csupán a BB-műhely vezetőire gondolunk (természetesen tisztelet a kivételnek, mert kivételek mindig vannak) -, akik ha gyermekükben a tehetség szikráját is felfedezni vélik, máris Tiger Woodsnak kiáltják ki őket és igyekeznek elkülöníteni őket a többi játékostól, nehogy azok tehetsége vagy tehetségtelensége megfertőzze őket. Láttunk már olyan ifjú versenyzőket, akik Amerikát és Spanyolországot is megjárták, mégsem lett belőlük később vérbeli golfozó, inkább egy másik területen folytatták nem kevésbé sikeres pályafutásukat. Nem kívánunk megbántani senkit, sőt, büszkék vagyunk rájuk, hogy belátták, a profi golf világa nem az ő útjuk. Olyan jó lenne, ha a BB-műhelytől származó megannyi kiváló ötlet jó szándékú, mások eredményeit elismerő, tiszteletteljes és konstruktív kritika formájában, és nem a más úton járó, de ugyanolyan tehetséges játékosok leszólásában nyilvánulna meg! Jó lenne, ha a BB-műhely vezetői nem csak a nekem jár elvét helyeznék előtérbe, hanem ahonnan kapnak, vissza is kell tudni adni. Ilyen például egy Klubcsapatbajnokság, ahol a klubért, a klub rangjáért és a klub tagságáért küzdenek. A BB-műhely edzőinek el kell fogadnia, hogy jelenleg nem tudjuk, kiből lesz nemzetközi szintű játékos, mert ma még csak reménységeink vannak. Több szerénységet várnánk el. A sztárallűröket jobb lenne mellőzni (egyébként sztárnak lenni nem könnyű).

 

Tudjuk, hogy a BB-műhely fiataljai tehetséges és szorgalmas játékosok, de a csúcsra való jutásig hosszú, göröngyös út vezet. Van, aki félúton visszafordul és van, aki feljut a csúcsra, de nem tud ott maradni. A fiúk még nincsenek ott, de reméljük, ők is a kiválasztottak között lesznek - a Sors majd eldönti.

 

"dolgozni csak pontosan, szépen,
ahogy a csillag megy az égen,
ugy érdemes."


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés