Bejutott a Ferencváros a Bajnokok Ligája csoportkörébe

1992 óta eddig mindössze kétszer fordult elő, hogy magyar csapat eljusson a Bajnokok Ligája csoportkörébe. 1995-ben a Fradi, 2009-ben a Debrecen. A Fradinak most újra sikerült a norvég Molde ellen az idegenbeli 3-3 után a budapesti 0-0-val.

 

 

A Fradi Dibusz - Lovrencsics, Botka, Blazic, Heister - Sigér, Haratin, Somália - Tokmac, Zubkov, Uzuni felállásban kezdett. A Ferencváros igyekezett a meccs legelejétől dominálni, de keveset kockázatot, a továbbjutáshoz nem volt szüksége a győzelemre az idegenbeli 3-3 után. A norvégoknak annál inkább, eleinte egy-egy letámadással igyekeztek zavarba hozni a Fradi védelmét, de aztán inkább visszaálltak, és hagyták a Fradit passzolgatni, a hibára várva. Ebből azért akadt, a saját kapu előtt időnként hajmeresztő megoldásokat válaszottak a Ferencváros védői.

 

A Fradi taktikája leginkább arra épült, hogy egy-egy előre lőtt passzal dobják támadásba a gyors támadókat. Az FTC a 12. percben találta el először a kaput, Zubkov ballal próbálkozott, nem okozott gondot a norvég kapusnak. Pár perccel később aztán Uzuni keresztlabdjába nem találta meg Tokmacot, elment a passz a kapu előtt. Ilyesmi helyzetfélékből akadt egy pár, de mondjuk úgy, hogy a küzdelem dominált az első félidőben.

 

A második félidőben sem kapkodó játékkal indult, inkább a Fradi nyomott, de váratlanul helyzetbe került a Molde, Hussain az ötös sarkáról fölé lőtte a meccs addigi legnagyobb ziccerét.

 

A 60. percben végre valami látványos dolog is történt. Egy előrevágott labdát Uzuni átvette, esernyőcsel, majd remek passz Zubkovnak, aki elszerencsétlenkedte. Aztán Tokmac passza találta meg, az ukránmég egy cselt be akart dobni a 16-oson belül, nem kellett volna.

 

A 70. perctől a norvégok elkezdtek játszani, percekre eldugták a labdát a Fradi elől, és végig ott tartották a Ferenváros kapuja előtt. Mintha elfáradt volna az FTC a nem túl nagy tempóban. Rebrov cserélt is, az erejével teljesen elkészült Sigér helyett Laidouni, a halványabb Tokmac helyett Isael jött. Az utolsó negyed óra arról szólt, hogy a norvégok betalálnak-e, több lövésük is éppen csak elkerülte Dibusz kapuját, pillanatokra volt csak a Fradinál a labda, általában kétségbeesetten előrevágták, amit begyűjtötték a norvégok és újra a Fradi térfelén volt a labda. Ehhez képest Uzoni talált be a 91. percben, de lesről.

 

Nem számított, az utolsó 25 percet domináló norvégok nem tudtak gólt rúgni, a Ferencváros csoportkörös.

 

Ehhez kellett rengeteg pénz, nagy része állami cégektől érkező közpénz. De a kispadra ültetett Rebrov telitalálat volt, magyar csapattól szokatlanul céltudatos, fegyelmezett játékot mutatott a Fradi már tavaly is, amikor az Európa-liga főtáblájára jutott, idén még magasabb szintre léptek. Megtehették, hogy nem engedtek el kulcsjátékost a nyáron, hiszen anyagilag nem voltak rászorulva, vettek még játékosokat, már messze nem az alsó polcról. Tavaly az Európa-ligából több mint 1 milliárdos bevétele volt a Fradinak, idén a BL-csoportkörrel már 5 milliárdról indulnak. Nézők viszont egyelőre nem lehetnek a stadionban.

 

Forrás: 444.hu

Kép: Csakfoci.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés