Egy verseny, amelynek csak győztesei voltak

 

Hetvenhat résztvevővel rajtolt el szeptember 19-én délelőtt a Birdie Car Ranglista Verseny Kisorosziban. Bár az indulás nem volt éppen zökkenőmentes, a játékosok egy kiváló hangulatú eseményen mérhették össze tudásukat. A Szentendrei-sziget dűnéi között zajló küzdelem vasárnap egy ráadás versennyel, a Birdie Car Plusszal folytatódott, amelyen a golfozók mellett az elektromos autók játszották a főszerepet. Nagy László, az esemény szervezője engedett bepillantást a verseny kulisszái mögé.

 

A Nagy és Fiai Kft. rendezték a szeptember 19-20-án Kisorosziban lezajlott Birdie Car Ranglista Versenyt, amely végül – a játékosok nagy örömére – kétnaposra bővült. Hogy értékelné a megmérettetést?

Először is mindenkinek köszönöm, hogy eljött és bizalmat szavazott nekünk, nagyon jól esett! Sok játékos indult és azt hiszem, elmondhatjuk, hogy mindenki nyert. Számtalan pozitív visszajelzés érkezett az első nap után. A Senior Társaságnak ezúton is köszönöm, hogy besegített a második nap kiegészítésébe.

 

Milyennek találta a pályát?

Bár kicsit elfogult vagyok, igyekeztem semleges szemmel tekinteni rá. Szerintem gyönyörű, kiváló állapotú fairway-ek várták a hétvégén játékosokat. A Kisoroszi pályától sok versenyző tart, de most mindenki láthatta, hogy Nagy István, a tulajdonos milyen játékosbarát körülményeket teremtett. A landing zónák helyén kivágták a fákat, a greenek normál sebességűek voltak, a lyukak előnyös helyekre kerültek. A versenyzőket igazi golfidő, huszonhét fokos meleg fogadta. Azt gondolom, ezen a versenyen mindenki nyert: a játékosok ajándékcsomagot kaptak, az elütőnél pedig mindenki húzhatott egy labdát, amin valamilyen nyeremény volt. Akadt olyan is, aki úgy ment haza, hogy a kocsija ragyogott a tisztaságtól.

 

Az első napi ranglista versenyt már hetekkel korábban kihirdették, a vasárnapival kapcsolatban a Mid-Amatőr Egyesület a járványhelyzetre hivatkozva nem tudott megegyezni a pályatulajdonossal. Ez mennyire jelentett gondot?

Számunkra egyáltalán nem jelentett problémát, mert a pályára, a büfébe és a recepcióra kihelyezett plakátokon felhívtuk a résztvevők figyelmét, hogy tartsák be a távolságot. A helyszínen fertőtlenítőt és maszkot biztosítottunk, minden elemi szabályt betartottunk. A kétnapos versenyen azonban a golfozók java része arra számított, hogy a második napon gyakorolhat és pontokat szerezhet. Kisoroszi közel van a fővároshoz, így vasárnap is könnyen lehetett volna csatlakozni. Sajnos így egyik versenyen sem voltak annyian, mint szerettek volna. 

 

Kép forrása: Nagy László / Facebook


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés