Nem csak nevében NYÍLT bajnokság

 

Igen szoros küzdelemmel zárult a három napon át tartó 42. Magyar Amatőr Bajnokság utolsó fordulója, amely nem csak nevében viselte a Nyílt jelzőt, ugyanis a férfi mezőnyben az utolsó pillanatig teljesen nyitott volt a győztes kiléte. A nőknél az utolsó nap már nem tartogatott meglepetéseket. 

 

A bajnokságon a férfiak mezőnyében az utolsó szakaszig nyílt sisakos küzedelem folyt. Bár nem a legjobb napi score-ral, de egy +1-es játékkal sikerült diadalt aratnia Kötél Bencének, aki így -1-es összeredménnyel (67/71/71) 2020 Magyar Amatőr Nyílt Bajnokának mondhatja magát. Ifj. Sárközi Ricsi, aki nem kezdte jól a bajnokságot, a második és harmadik napon nagyon kapaszkodott, végül mindkét említett napon a legjobb score-ral szerezte meg az ezüstérmet. A Junior Academy játékosának teljesítménye azért is megsüvegelendő, mert a második kör után még az 5. helyen állt, innen sikerült négy helyet javítania (74/67/69), úgy, hogy az arany mondhatni, hogy csak egy karnyújtásnyira, de legalábbis egy ütésre volt. 

Hogy mennyire szoros volt az élboly, jól utatja, hogy Ricsivel azonos 210 (71/69/70) összütésszámmal végzett, a harmadik helyen célba érő Stöllinger Viktor, aki az egész bajnokság során ott volt a dobogó előszobájában. Ugyan lemaradt a dobogóról, de hatalmasat ment a szintén 210 (68/71/71) összütésszámmal végző Balaton Golf Clubos ifjú tehetség, Bertényi Bence. A szombaton még a forduló első helyét birtokló Horváth Ákosnak +3-as vasárnapi eredménnyel az ötödik helyet sikerült megszereznie. 

Ahogy a szombati napon, úgy a zárónapon is ki kell emelnünk Rózsa Dávid teljesítményét. A Pannonia golfozója ugyan nem mozdult el a 6. helyről, azonban Sárközi Ricsi mellett a másik -1-et szállította az utolsó fordulóban, rá is igaz volt, ami Ricsire, hogy a bajnokság második felére gyújtotta be a rakétákat. 

A női mezőny favoritjai az utolsó napon is remekeltek. A Pannónia Junior Academy játékosa, Berkenyei Daniella szombati eredményét is túlszárnyalva +4-el zárta a harmadik fordulót, és lett a női mezőnyben 2020 Magyar Amatőr Bajnoka. A végig a nyomában járó, Golfiestás Jaczkovics Emma ezúttal +6-ot játszott, és be az ezüstöt érő helyre. A dobogó harmadik fokára Stern Lea Sára léphetett fel. A kora őszi bajnokság fináléja a negyedik és ötödik helyet Sántha Laurának és Kiss Polett Karolinának hozta meg.

 

magyar_nyílt_bajnokság_42.jpg

Gratulálunk a győzteseknek! 

Képek: Magyar Golf Szövetség 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés