Azonnal beleszerettem a golfba

A Mid-Am Golf Tour 2020 idei utolsó állomásán, a Mid-Am Szezonzáró Golf Kupán Fiserné Dr. Koplányi Eszter lett a nettó női kategória aranyérmese. Az első helyezésig vezető útról, a család és a golf egyensúlyáról így mesélt nekünk:
 
 
Mikor és miért kezdett el golfozni?
Már egy évtizede űzöm ezt a sportot. Apukám invitálására próbáltam ki a golfot, ami azonnali szerelem lett. Az elmúlt években családot alapítottunk a férjemmel, így gyakorlásra nem igazán jut időm, de próbálok minél több versenyere eljutni, ahol nagyjából szinten tudom tartani a tudásom és a hendikepem. Addig a gyerekek a férjemnek köszönhetően apás napo(ka)t tartanak. Remélem azért lassan eljön az az idő is, amikor családostul játszhatjuk be a pályákat.
 
 
Milyen élményekkel gazdagodott a vasárnap lezajlott versenyen: milyen volt a pálya és a hangulat, illetve milyen kihívásokkal szembesült a verseny során?
Őszintén bevallom, Balatonudvari, az adottságai miatt és az eddigi élményeim alapján nem a kedvenc pályám. Sokszor voltak elkeserítő pillanatok, játékok, amik nagyban befolyásolták a vasárnapi elvárásaim. Azokkal a gondolatokkal ütöttem el az 1. elütőről, hogy remélem nem fogom az összes labdám elveszíteni és nem hiszem hogy 100 alatt jövök le a 18. szakaszt követően (főként a Senior Bajnokságról hallott tapasztalatok alapján). A női szettem lecseréltem egy férfire, amitől kicsit jobb játékot, pontosabb ütéseket vártam. De azt nem gondoltam volna, hogy 44-el jövök le a 9-es szakaszról. :) A pálya jó állapotban volt, a greenekkel sem volt nagyobb probléma. A 10. szakaszon rossz döntéseket hoztam amikor bekeveredtem az erdőbe, így a score-omat ez a szakasz nagyon befolyásolta. Nagyon örültem a végén, hogy ezek után is 100 alatti eredménnyel, javítva a hcp-met jöttem le a pályáról. A szervezés; a Mid-Am versenyeit nagyon szeretem, Tamás igazán odafigyel mindenre. Most például nagyon jó gesztusnak tartottam, hogy a catering díját fel lehetett ajánlani a Závaczki családnak. Nemes gondolat volt.
 
 
Hogyan értékeli ezt a golfszezont és az elmúlt időszakot a járványhelyzet fényében?
Későn indult a szezon és eléggé elhúzódik. Sokat várok még a hátralévő versenyektől, úgy érzem, hogy van még bennem pár ütés, amit javítani tudok.
 
 
Milyen további golfversenyeken láthatjuk viszont ebben a szezonban?
Holnap indulok a Nyílt Magyar Bajnokságon, és tervben van még egy-két golfverseny az idén.
 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés