Egy út, amin végig kell menni

 

Csányi Olivér három napon át derekasan állta a sarat a zürichi Európai Amatőr Bajnokságon, amelyen egy 79-es körrel zárta a tornát. A technikás svájci pálya trükkjeiről, és az erős mezőnyben szerzett tapasztalatokról így mesélt nekünk.

 

Milyen volt a pálya, hogyan élted meg az első napot?

A pálya elképesztően jó állapotban volt, még soha életemben nem játszottam  ilyen terepen - egy sípályán. A fairway-eken akkora volt a fű, mint bármelyik magyar pálya greenjein, így a pitchek is elég nehéznek bizonyultak. Nem vagyok elégedett a játékommal, sokkal többet szerettem volna kihozni magamból, viszont óriási élmény volt, hogy több profi játékossal megismerkedhettem. Az első két napon nagyon rossz ütéseim voltak, semmi sem úgy ment, ahogyan elképzeltem. A greenek tizenhármas-tizennégyes sebességűek voltak. Sajnos nem tudtam irányítani a helyzetet, mindig a rossz oldalra estem le. Volt olyan labdám, ami négy méterre esett a zászlótól és lespinnelt egy törésre, majd harminckét méterre állt meg a lyuktól. Az első napom jóval pechesebb volt, mint a második. Legalább öt puttom volt, ami kifordult a lyukból.

 

Ma azonban egy fantasztikus hajrával bizonyítottad, hogy ez a pálya játszható.

A harmadik napon a rossz ütéseim is jobb helyzetbe kerültek. A greentámadásnál sokkal biztonságosabb helyre ütöttem a labdát és inkább a két puttra mentem, ahelyett, hogy a zászlóhoz ütöttem volna közel.

 

Mi a különbség a te játékod és a többi versenyző játékstílusa között?

A többiek sokkal merészebbek és tapasztaltabbak voltak. Ha jól ütöttem a labdát, én is oda kerültem, ahová ők. Ha viszont elrontottam, olyan helyzetbe kerültem, ami plusz egy ütést okozott legalább. Még soha sem vettem részt ilyen magas szintű versenyen: itt a társaság kilencven százaléka már volt profi bajnokságon.

 

Ahhoz, hogy célhoz érj, van egy út, amin végig kell menni. Ahhoz, hogy győzzél, sok vereség és tapasztalat kell. 

Igen, én is így látom. Lehet, hogy ez a verseny is ennek az útnak az egyik állomása.

 

Mit vársz a 42. Magyar Amatőr Nyílt Bajnokságtól, amin idén nem indulsz?

Minden versenyzőnek azt kívánom, hogy a lehető legjobbat tudja kihozni magából és a játékából!

 

Kép: Csányi Olivér Facebook-oldala


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés