Teljes az évad

 

Szeptember 25-én 68 fős mezőny kezdi meg versenyzését az Old Lake Golf Club gyönyörű, és egyben technikás pályáján. Indul a 42. Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság, melynek mezőnyében ott találjuk az idén fenomenálisan játszó Kötél Bencét is, aki a háromnapos stroke play versenyre való felkészülés "műhelytitkaiba" és az idei golfszezon tanulságaiba avatott be minket.

 

Hogyan készülsz a Magyar Amatőr Bajnokságra?

Nincs speciális receptem: csütörtökön lesz a gyakorlónap a tatai Old Lake Golf Club pályáján, majd pénteken délelőtt 9 órakor odaállok a rajtra, és bízom benne, hogy nagyon jó három napnak nézek elébe. 

 

Hogyan értékeled az évedet?

Egy igazán jól sikerült időszakot tudhatok magam mögött, bár néhány rossz köröm is volt az év folyamán. A stroke átlagom az év végén 71,8 lett. Az elején egy 73,5 stroke-ot céloztam meg, így elégedett vagyok az eredményemmel.

 

Azon az úton haladsz, amit megálmodtál magadnak?

Igen, sőt, talán még túl is szárnyaltam az elképzeléseimet.

 

Melyek azok a hibák, amiken kell még dolgoznod kell?

Mostanában nem voltak versenyek, ezért nem sokat tudtam gyakorolni. Az edzést tehát folytatnom kell és a puttokat sem árt csiszolnom.

 

Mit vársz ettől a szezontól, hogy lenne teljes ez az éved?

Szerettünk volna kiutazni az Egyesült Államokba, nagyobb versenyeken indulni és imponáló eredményeket elérni. A járványhelyzet miatt sajnos ez nem valósult meg. Az év elején sokat edzettünk, de amikor elkezdődött a golfszezon, minden hétvégén versenyekre jártunk, szóval akkor már kevesebb idő jutott a gyakorlásra.

 

Nagyon drukkolunk neked!

 

Kép: Magyar Golf Szövetség


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés