Pénteken startol az Amatőr Open

 

Már csak két napot kell várni és indul a 42. Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság, amelyen a hazai golfélet színe-java összeméri tudását!

A szeptember 25. és 27. között sorra kerülő stroke play megmérettetés során tizenhét nő és ötvenegy férfi küzd meg a bajnoki címért a Tata közelében fekvő Old Lake Golf Club pályáján, amely a versenyigazgató, Jakobi András elmondása szerint kitűnő állapotban van. A kisebb hibákat már kijavították, a greeneket a bajnokság kezdete előtt még gyorsítják, illetve a tizenhármas szakaszon forecaddie-k állnak majd a játékosok rendelkezésére.

 

A bajnokság nagy esélyesei között olyan hazai golflegendákat találunk, mint például a Balaton Golf Club színeiben játszó Kötél Bence, Bertényi Bence és Horváth Ákos. A férfiak közül Szeberényi Máté, Rózsa Dávid, Fülöp Gergő és a Birdie Car ranglistaversenyen első helyezést elért Stöllinger Viktor is részt vesz a játékban, míg a női mezőnyben többek között Jaczkovics Emma, Kiss Polett Karolina és a junior lány ranglistát vezető Berkenyei Daniella nevét mindenképpen az esélyesek közé kell feljegyeznünk.

 

Mivel Csányi Olivér a Magyar Golf Szövetség támogatásával a Svájcban sorra kerülő Európai Amatőr Bajnokságon versenyez, idén sajnos nem indul a Magyar Amatőr Nyílt Bajnokságon. A szomorú körülményekre való tekintettel Závaczki Bálint részvételére sem számíthatunk az idei megmérettetésen. A járványhelyzet miatti határlezárások miatt csak olyan külföldi származású játékosok vesznek részt a versenyen, akik Magyarországon élnek.

 

A XXXI. Szenior Magyar és Nemzetközi Nyílt Golfbajnokságon bevált protokoll a közelgő Magyar Amatőr Nyílt Bajnokságon is életbe lép: a recepcióra és a starthelyre kézfertőtlenítőket helyeznek el és a játékosokat arra kérik, hogy lehetőség szerint kerüljék a kézfogást, valamint a szabályok betartásával segítsék a fertőzés elleni küzdelmet.

 

„A létszámmal elégedettek vagyunk. A versenyzők indulócsomagot és ásványvizet kapnak.” - fejezte be nyilatkozatát a Magyar Golf Szövetség főtitkára, Makszin Áron.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés