Skót bajnokot búcsúztatott a Fradi

 

A magyar bajnok Ferencváros a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében 2-1-re verte a kör legerősebb csapatát, az 51-szeres skót bajnok Celticet.

Az előző körben Fradi hazai pályán, Tokmac Nguen duplájával 2-0-ra győzte le a svéd bajnok Djurgårdent, míg a Celtic kiütéses győzelemmel, 6-0-s eredménnyel ejtette ki az izlandi KR Reykjavíkot. A Fradi a második selejtezőkörben - már nem kiemeltként - a lehetséges ellenfelek közül a legerősebbet kapta, sőt, az egész BL-selejtező mezőny legerősebbjét. A mindent eldöntő gólt Tokmac Nguen szerezte a 75. percben – a találat után Neil Lennon, a skótok menedzsere alig hitt a szemének.

Szerhij Rebrov, a Ferencváros ukrán vezetőedzője a mérkőzést követő sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, csapata az eddigi legerősebb ellenfelével találkozott az európai kupákban, még a CSZKA Moszkvánál is nehezebb feladata volt az együttesnek.

A sorsolást augusztus 31-én tartják majd a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójára, amit a Nemzetek Ligája-mérkőzések után, szeptember közepén rendeznek majd. A továbbjutással egyúttal biztossá vált, hogy a Fradi vagy a Bajnokok Ligájában, vagy az Európa-ligában garantáltan a Playoffkörig, vagyis a csoportkör előszobájáig jut.

Kép: Origo


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés