"Készen állunk a megmérettetésre"

Augusztus 28-30. között a IX. Magyar Amatőr Match Play Nyílt Bajnokságra figyel a hazai golfélet. A Magyar Golf Clubban megrendezésre kerülő, soron következő Szövetségi versenyről Makszin Áron, az MGSZ főtitkára osztotta meg gondolatait.

 

„Szépen lefolytak az előkészületek Kisorosziban.” – mondja. – „Gyönyörűen kinyírták a pályát, kitakarították, előkészítették. Mivel ez egy nemzetközi verseny, a különböző kategóriákban amatőr világranglista pontok (WAGR) szerezhetők. Nagy Istvánnal egyeztetve a különböző elütőket úgy alakítottuk ki, hogy mindenhonnan játszható legyen a pálya. Az előzetes felmérések alapján készen áll a megmérettetésre. Minden adott a kiváló versenyzéshez.”

 

Makszin Áron a három napos verseny menetrendjéről, valamint a match play formátumról is beszélt: „Pénteken helyosztó stroke play játékkal indul a bajnokság, ez alapján kerülnek a versenyzők nyolcas táblákba. Ezeken a táblákon belül játszik majd a kiírásnak megfelelően az első a nyolcadikkal, a második a hetedikkel és így tovább. Majd a párharcok győzetései jutnak tovább a következő fordulóba, összesen három ilyen match play kört játszanak.”

 

A legnépesebb induló táborral a felnőtt férfi rendelkezik, ahol minden bizonnyal két táblát is ki fognak alakítani a stroke play helyosztói alapján, de mi a helyzet azokkal a kategóriákkal, ahol nem jön össze a nyolcas indulói létszám?

 

„Előfordulhat, hogy kategóriákat össze kell vonnunk, ez jelenleg a felnőtt női és a junior lányt érinti. Kevés az induló egy-egy 8-as tábla kialakításához.”

 

Az indulók névsorát IDE KATTINTVA lehet elolvasni! 

Jó játékot és sok sikert kívánunk minden résztvevőnek!

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés