Szeretünk golfozni!

 

Interjú Dr. Horváth Péterrel

Hogyan segíthet egy golfozónak a caddie jelenléte? Kell-e aggódni, ha homokba kerül a játékos? Milyen izgalmas versenyek várhatók az elkövetkező hetekben? A golf rejtelmeiről és az őszi időszak kihívásairól a szombaton Balatonudvariban megrendezett Golfiesta-Balatongolf Ranglista Versenyen diadalmaskodó Dr. Horváth Pétert kérdeztük.

 

Hogy érezte magát Balatonudvariban, minek köszönhető a 73-as score?

A +8-as zalacsányi Ranglista, illetve +7, +5, +2-es körökkel teljesített Pannonia Ranglista hétvége után, most +1-et játszottam, aminek egyszerű a magyarázata: Balatonudvariba a fiam is eljött velem caddie-zni. Így most egy kicsit spóroltam az energiával, amivel a score-kártya kitöltés és az ütőválasztás többletfeladata jár. Ha egyedül van a golfozó, több tényező is elvonhatja a figyelmét. Udvariban jobban tudtam koncentrálni a pályára, illetve magára az ütésekre. 

 

Ezek szerint egy caddie jelenléte – aki ebben az esetben az Ön fia volt – jelentősen segített.

Igen, hiszen nem véletlen, hogy a profik is caddie-vel mennek. A kiváló eredmény eléréséhez nagyban hozzájárul, ha van segítsége a versenyzőnek. Az előző két versenyemen magamra voltam utalva, így most jobban megtapasztalhattam, milyen érzés, amikor csak az ütésre kell koncentrálni. Az összpontosítás pedig sokat számít, nem csak a swinget kell megtanulni, hanem a mentális képességeket is érdemes fejleszteni. 

 

Hogyan értékelné a versenyt és a pályát?

A pálya jelenleg kiváló állapotban van, talán még jobb, mint a Magyar Bajnokságon volt, bár egy-két szakasz esetében most is indokoltnak tartanám a preferred lies-szabályt. Sok golfozó véleményével ellentétben szerintem a homokba kerülés nem veszélyes, mert van egy olyan keménysége, hogy akár csodálatos ütésekre is képes lehet a játékos. A 16-oson például a jobb oldali homokba kerültem, ennek volt köszönhető, hogy felütöttem a greenre a labdát.

 

Milyen versenyeket tartogatnak ez elkövetkező hetek?

A pénteken kezdődő IX. Magyar Nyílt MatchPlay Bajnokságon indulok. Izgalmas három napnak nézünk elébe, hiszen nemcsak a teljes mezőnyben, de a senior férfiak között is - néhány hiányzó mellett - felsorakozik a kategória krémje. Ezután következik a Mid-Amatőr Nyílt Golfbajnokság szeptember 4. és 6. között, aztán a Szenior Nyílt Bajnokság.

A bruttó senior csapat szövetségi kapitányaként azt gondolom, hogy mindenkire büszkék lehetünk, a csapattagok egyre szebb eredményeket érnek el. Természetesen a Mid-Amatőr bajnokságon is azt preferálom, hogy a csapat minél nagyobb számban képviselje magát, mintegy főpróbájaként a Nyílt Bajnokságnak. 

 

Ezek szerint sűrű lesz a seniorok előtt álló néhány hét.

Ez így van, de szeretünk golfozni. 

 

Még egyszer gratulálok az eredményhez és további sok sikert kívánok!

 

Kép: Tátrai Béla / GOLF Magyar


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés