Face-to-face játék

 

Interjú Nagy Istvánnal

Augusztus 24-én éjfélig lehet nevezni az augusztus 28. és 30. között megrendezendő IX. Magyar Amatőr MatchPlay Nyílt Bajnokságra, amelynek idén a Kisoroszi Magyar Golf Club lesz a házigazdája. A közelgő megmérettetésről a golfklub tulajdonosát, Nagy Istvánt kérdeztük.

 

Mi a véleményed a match play-ről?

Nagyon szeretem, sőt, az egyik kedvenc játékformám, igazi face-to-face játék. Ez a verseny egy stroke play és három match play körből fog állni, így ha az ember nincs formában, kicsit megterhelő lehet a négy forduló.

 

Mi az, ami legjobban tetszik benne?

Az, hogy a match play-ben minden lyukon egy új játék kezdődik, amelynek során stratégiát kell felállítani. A golfozó megpróbálkozik olyan ütésekkel is, amelyeket még egy stroke play-ben vagy stablefordban sem vállal fel, ami látványos extra megoldásokat hozhat ki a versenyzőből.

 

Mennyire fontos, hogy végig urald a pályát, mint játékos?

Éppen az benne az izgalmas, hogy elszállhatok egy-két szakaszon. Nem történik semmi, ha néhány lyukat elveszítek, ettől még nem foszlik szét minden esélyem. Ahogy fogy a pályaszakaszok száma, úgy nő a nyomás, amit én jól bírok.

 

Milyen a Kisoroszi pálya? 

Nagyon jó állapotban van. Még a bajnokság előtti utolsó pillanatokban is igazításokat végzünk, hogy minél játékosbarátabbá tegyük a helyszínt. Ennek megfelelően, a bajnokság tiszteletére írtást végeztünk az utolsó három szakaszon szakaszokon, hogy a tee ütések optikája a lehető legkedvezőbb legyen. A célunk, hogy minél szerethetőbb Match Play tornát hozzunk létre, a reményeink szerint népes számú induló számára. 

 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés