Adria ifjú királyai

 

Ezen a hétvégén zajlott le a legfiatalabb golfrajongók életének nyári fénypontja, a U.S. Kids Venice Open nevű bajnokságsorozat. A világ minden tájáról összesereglett, öt és tizennyolc év közötti fiúk és lányok Olaszország egyik legrégibb városában, az északi Veneto tartományban található Padovában mérték össze erejüket augusztus 21-én és 22-én.

 

A középkori és reneszánsz palotákban, macskaköves utcácskákban és kiváló éttermekben bővelkedő történelmi és kulturális központ dicsekedhet a 27 lyukú, remekül felszerelt Golf della Montecchiával is, amely Európa egyik legjobban karban tartott pályái közé tartozik és számos Challenge Tour esemény helyszínéül szolgált az elmúlt évek során. A közeli Galzignano pedig nem csupán egy 9 lyukú golfpályának, hanem egy gyógyfürdőnek és három szállodának is otthont ad.

 

A 2020-as, immár hatodik alkalommal megrendezett Venice Openen Wochna Roland is a versenyzők között szerepelt. A hat éves ígéret az első fordulóban remekelt: a hét éven aluli fiúk kategóriájában +5-ös ütésével harmadik helyen zárta a kört az észt Marcus Latt (+1) és a holland Jan Kelder Eldrick mögött (+4).

 

A második fordulóban a +7-et játszó Roland végül a T4. helyen végzett a versenyen, ezzel bebiztosítva helyét a Skóciai Európa bajnokságra. Amennyiben sikerül nyernie a soron következő szlovákiai US Kids fordulóban, a Világbajnokságra is kijut az Egyesült Államokba. Az első helyet Marcus Latt szerezte meg a hét éven aluli fiúk kategóriájában, a dobogó második fokára a Jan Kelder Eldrick léphetett fel, a harmadik hely pedig az olasz Giorgio Regolinak jutott.

 

A verseny másik, kiemelkedő eredményt elért magyar büszkesége a tizenegy éves Zsimán-Lebovics Zénó, aki a első napi -5-ös játékával élre ugrott az U11-es kategóriában. A korábban már Skóciát és az Egyesült Államokat is megjárt, Venice Open specialistának számító tehetség a második körben +3-at játszott, így -2-vel együttállásban végzett a szintén -2-es score-al első helyen záró, olasz Edoardo Spluga-val. A harmadik helyen +1-es eredményével a holland Philip Van Oosten zárt.

 

Gratulálunk mindkét magyar fiúnak, Rolandnak pedig szurkolunk a US Kids következő, szlovákiai állomásán!

Rolandról készült kép (jobbra): U.S. Kids Golf Italy

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés